Den var god nok: Ukendt Kunstner lukker Arena på årets Roskilde Festival

Den var god nok: Ukendt Kunstner lukker Arena på årets Roskilde Festival
Ukendt Kunstner i 2017. (Foto: Samy Khabthani/Soundvenue)

Indtil nu har det været uvist, hvem der skulle spille årets sidste koncert på Roskilde Festivals Arena-scene, men i sidste uge tillod vi os alligevel at komme med et forsigtigt gæt.

Nu viser det sig, at vi fik ret. I dag kan Roskilde Festival nemlig annoncere, at det bliver nyligt gendannede Ukendt Kunstner, der kommer til at stå for denne mystiske midnatskoncert.

»Mange har de seneste par uger gættet på og spekuleret i det hemmelige navn, vi har sat til at lukke Arena. Men indtil ‘Dansktop’ pludselig så dagens lys i fredags, havde de færreste luret, at der var tale om et gensyn med Ukendt Kunstner, et af de største danske musikfænomener fra det seneste årti«, udtaler programchef Anders Wahrén i en pressemeddelelse.

På Roskilde Festival medbringer duoen blandt andet deres spritnye surprise-album, ‘Dansktop’, der udkom som et lyn fra en klar himmel i fredags. Roskilde Festival bliver første gang, albummet kan opleves live.

I samme omvæltning er Ukendt Kunstner desuden blevet offentliggjort til Smukfest.

Ukendt Kunstner optrådte første gang på Roskilde Festival i 2015 med en koncert på Apollo-scenen. Siden har Hans Philip optrådt på festivalen som solist i 2019, hvor han spillede en seksstjernet koncert på Arena.

Med Ukendt Kunstner har festivalen offentliggjort det allersidste navn til årets plakat, som i forvejen tæller navne som Kendrick Lamar, Lil Nas X, Lizzo og Blur.

Roskilde Festival 2023 finder sted fra den 24. juni til den 1. juli.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af