Vince Vaughn springer ud som glødende fortaler for skydevåben

Vince Vaughn springer ud som glødende fortaler for skydevåben

»At forbyde skydevåben svarer til at forbyde gafler for at undgå, at folk bliver fede«.

I et nyligt GQ-interview afslørede Vince Vaughn sit udpræget republikanske standpunkt i den amerikanske debat om skydevåben. I interviewet sammenlignede ’True Detective’-skuespilleren blandt andet retten til at bære pistoler på gaden med ytringsfriheden:

»Jeg støtter uden undtagelse retten til at bære skydevåben i det offentlige, ikke kun i hjemmet. Vi har ikke retten til at bære skydevåben på grund af indbrudstyve; vi har retten til at bære skydevåben for at forsvare os mod en korrupt og undertrykkende regerings store magt. Det handler ikke om andejagt, men om individets evner og muligheder. Det er også derfor, vi har ytringsfrihed«.

I den sammenhæng havde Vaughn en overraskende opskrift på at undgå masseskyderier: At øge antallet af skydevåben på de amerikanske skoler.

»Det er ulovligt at have skydevåben på landets skoler, så igen og igen ser vi de her mennesker skyde løs på fucking skoler – fordi de ved, at der ikke er nogen skydevåben derinde. De er monstre, der slår seksårige ihjel«.

Vaughn bærer selv skydevåben i rigt mål i anden sæson af ’True Detective’, der udkommer på HBO Nordic den 22. juni.

Læs også: Anden sæson af ‘True Detective’ ser dyster ud

Læs også: Fem roller, der viser, Vince Vaughn er klar til ‘True Detective’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af