Årets bedste: Birgitte Hjort Sørensens favoritter – med hitsoundtrack, far-redninger og utroskab uden fordømmelse

Årets bedste: Birgitte Hjort Sørensens favoritter – med hitsoundtrack, far-redninger og utroskab uden fordømmelse

Hver dag frem mod juleaften fortæller en af årets markante personer om sine favoritter fra året, der gik. I dag er det Birgitte Hjort Sørensen, der under stor hjemlig mediebevågenhed gjorde en stærk figur som wildling-høvding i afsnit otte af femte sæson ’Game of Thrones’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er den bedste film, du har set?
’Mommy’ (Xavier Dolan)

»Den unge, canadiske instruktør Xavier Dolans film er en af de mest intense biografoplevelser, jeg har haft, måske nogensinde. Udover en original, vedkommende og uforudsigelig historie og tre af de stærkeste skuespilpræstationer jeg længe har set, så benytter filmen sig af et visuelt greb med et kvadratisk format, der giver publikum en næsten fysisk oplevelse af hovedpersonens problemer med ikke at passe ind i den almindelige verden«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvilken tv-serie har du været mest begejstret for?
’The Affair’ (hovedforfatter Hagai Levi og Sarah Treem)

»Virkeligt interessante og nuancerede karakterer, smukke billeder samt det interessante fortællegreb, at man ser historien fra flere synsvinkler. Den udfordrer sit publikum både ved at erklære, at sandheden som en entydig størrelse er en illusion. Og ved at vise utroskab uden fordømmelse, men tværtimod som noget, der både giver glæde og sorg for de mennesker, den rammer«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er det bedste musikalbum, du har hørt i 2015?
’Hamilton’ (soundtrack)

»Jeg så ’Hamilton’, det nye monsterhit på Broadway, i New York kort efter premieren, og den har med rette allerede tiltrukket sig enorm opmærksomhed. Det er en hip-hop-musical om Alexander Hamilton, en af The Founding Fathers, altså de politikere, der grundlagde USA som nation efter Uafhængighedskrigen mod England.

Det er en af de mest moderne former for historiefortælling på scenen, jeg har set. Og så er rollerne besat via ‘colorblind casting’, dvs. helt uden at skele til hudfarve. Meget befriende«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er din favoritsang fra året?
Fatter det nu’ af Marie Key

»Nummeret gik lige i øregangen og fødderne på mig – og der gik i hvert fald et par måneder, før jeg opdagede, at linjen ’du’ min drøm om mikado’ i virkeligheden lyder ’du’ min drøm og mit kick uh ah uh’! Jeg så hende live på Roskilde og for nylig til en fantastisk intimkoncert i DR Koncerthuset. Hun har en fænomenal evne til at være til stede med sit publikum og dele generøst, morsomt og varmt ud af sig selv, hvilket gør både hende og hendes sange til et meget behageligt bekendtskab«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er det bedste Youtube-klip, du har set i 2015?
’Greatest Dad Saves’

»Jeg tror, det er det med Greatest Dad Saves ­– en række hjemmevideoer, der viser en masse fædre med overordentligt gode reaktionsevner. Mangen et barn på farefuld vej ned fra gynger, hesteryg og rutsjebaner bliver grebet i luften med næsten overmenneskelig hurtighed og præcision. Det er både imponerende og hjertevarmende«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad skuffede dig?
’True Detective’ sæson 2

»Jeg var, som rigtigt mange andre, vildt betaget af første sæson. Men alt, hvad der gjorde den original, uhyggelig, overraskende og helt sin egen, fandt jeg desværre overhovedet ikke i den nye sæson. Tværtimod synes jeg, den var reduceret til en ret ordinær krimiserie og uden den dynamik mellem karaktererne, der var en meget stor del af succesen i første omgang«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af