‘Zoolander 2’-forfatter Justin Theroux besvarer transkønskritik: »Det sårer mine følelser«

‘Zoolander 2’-forfatter Justin Theroux besvarer transkønskritik: »Det sårer mine følelser«

Det var langt fra alle, der morede sig lige kosteligt, da traileren til ‘Zoolander 2’ – den længe ventede opfølger til Ben Stillers modesatire fra 2001 – i sidste måned ramte internettet.

Aktivisten Sara Rose søsatte således straks en underskiftsindsamling med appel til at boykotte filmen, idet den kønsneutrale og øjenbrynsløse karakter Ali (spillet af Benedict Cumberbatch) efter hendes opfattelse var en »overgjort, tegneserie-agtig latterliggørelse« af androgyne, transkønnede og kønsneutrale mennesker.

Den kritik besvares nu af forfatteren bag ‘Zoolander 2’, Justin Theroux, der også kan opleves som Kevin Garvey i tv-serien ‘The Leftovers’, og som tidligere har ført pennen til den ligeledes grovkornede Ben Stiller-komedie ‘Tropic Thunder’.

»Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige til det, for på en måde sårer det mine følelser. Jeg er meget omhyggelig med de jokes, jeg skriver, og alle dem, der føler sig trådt over tæerne, har ikke set scenen i sin fulde kontekst. Jeg ville ønske, at folk ville se filmen først. Satire er en ting, som fremhæver idioter, og vi gik igennem det med ‘Tropic Thunder’ og dens brug af ‘R’-ordet«, siger Theroux til The Wrap.

Her hentyder forfatteren til ordet retard, der gentagne gange optræder i ‘Tropic Thunder’, og som affødte betegnelsen ‘full retard’ om Oscar-målrettede skuespilpræstationer, der går all in på roller som mentalt handicappede personer.

»Målet var ikke at gøre grin med eller være ond mod de mentalt handicappede, men at dvæle ved stupiditeten hos de folk, der bruger det ord. Jeg går ind for, at ordene gerne må være grimme, når målet er rigtigt«, sagde han.

‘Zoolander 2’ har premiere 11. februar.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af