Lyt til Soundvenue Filmcast: ’Black Mirror’ og dansk films fortidsfetisch – stagnation eller vigtigt opgør med historien?

Lyt til Soundvenue Filmcast: ’Black Mirror’ og dansk films fortidsfetisch – stagnation eller vigtigt opgør med historien?

Hvad der er mest skræmmende: Fremtiden eller fortiden?

Det er spørgsmålet i den nye Soundvenue FIlmcast. På dagsordenen er nemlig den ventede tredje sæson af Charlie Brookers antologi-serie ’Black Mirror’, der på den mest foruroligende maner behandler konsekvenserne af menneskets højtavancerede teknologiske landvindinger. De seks nye afsnit er rige på chokerende twists, vilde universer og umulige dilemmaer, men spørgsmålet er, om Brooker kan holde niveauet fra de første to sæsoner, efter han er kommet i fold hos Netflix?

Fortiden er som regel også barsk – om end indimellem bare sjov og underholdende – når man kigger på tidens danske film. Alene inden for de seneste to år har vi set otte film om historiske begivenheder, fra ’Under sandet’ til ’Sommeren ’92’ og den aktuelle Anden Verdenskrigsfilm ’Fuglene over sundet’.

Er den historiske tendens et tegn på stagnation i dansk film, eller boltrer de danske filmfolk sig tværtimod i kreative takes på fortidens dramaer?

Det står til diskussion i podboksen, hvor vi også står ansigt til ansigt med adskillige nye elementer: Vi fremhæver det bedste og værste, vi har set for nylig, vi skal dyste i en ’siden sidst-quiz’, og til sidst skal vi holde tale til nationen.

Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup.

Abonnér på Soundvenue Filmcast via iTunes – eller lyt til den nye udsendelse HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af