En af de største Hollywood-svindelsager i nyere tid involverer Leonardo DiCaprio-ejendele og rettighederne til ‘Dum og dummere 2’

En af de største Hollywood-svindelsager i nyere tid involverer Leonardo DiCaprio-ejendele og rettighederne til ‘Dum og dummere 2’

Det må være den mest spegede økonomiske Hollywood-sag meget, meget længe:

Malaysiske magtmænd er under anklage for at have stjålet 30 milliarder (!) kroner fra en fond, der havde til formål at skabe udvikling i Malaysia, og på mærkværdig vis rækker sagen langt ind i Hollywood.

En af de anklagede, Riza Shahriz Bin Abdul Aziz, er nemlig medskaber af produktions- og distributionsfirmaet Red Granite, der blandt andet ejer rettighederne til ‘The Wolf of Wall Street’, ‘Dum og dummere 2’ og ‘Daddy’s Home’.

Og nu er det amerikanske justitsministerium og FBI gået i gang med at inddrage værdier for over en milliard kroner, som er blevet købt for de svindlede penge. Det inkluderer ikke bare rettighederne til ovennævnte film – herunder alle fremtidige indtægter på ‘The Wolf of Wall Street’, der paradoksalt nok handler om en økonomisk storsvindler – men også et luksushotel i Beverly Hills og flere ejendele tilhørende Scorsese-filmens stjerne Leonardo DiCaprio.

DiCaprio har nemlig gennem årene modtaget flere gaver fra Red Granite, herunder et originalt Picasso-maleri, som var en forsinket fødselsdagsgave, og Marlon Brandos Oscar-statuette for ‘On the Waterfront’, som DiCaprio fik for sit arbejde for ‘The Wolf of Wall Street’ (måske som en slags kompensation – DiCaprio fik som bekendt først sin egen Oscar for ‘The Revenant’).

DiCaprio samarbejder velvilligt om at aflevere gaverne tilbage, og hans repræsentanter forklarer, at de blev modtaget for at kunne bruges i hans årlige velgørenhedsauktion.

De amerikanske myndigheder vurderer, at inddragelsen af de malaysiske tyvekoster er den største nogensinde under den såkaldte U.S. Kleptocracy Asset Recovery Initiative.

Vi venter bare på filmudgaven…

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af