Dengang Jim Carrey kunne storgrine af sin stjernestatus hos David Letterman

I den aktuelle Netflix-dokumentar ‘Jim og Andy: The Great Beyond‘ gengiver den i dag 55-årige Jim Carrey historien om, at han som ung, stræbsom og ikke mindst fattig komiker skrev en check på 10 millioner dollars til sig selv for ‘skuespilydelser’ og daterede den ti år frem.

Efter de tre kassesuccesser ‘The Mask’, ‘Ace Ventura: Pet Detective’ og ‘Dum og dummest’ i 1994 havde Carrey indfriet sin drøm, men samme år gik hans syge far bort. I ‘The Oprah Winfrey Show’ afslørede overnight-megastjernen, at checken på de 10 millioner var røget i graven med faren.

I et samtidigt interview i David Lettermans ‘Late Show’, der i går fik nyt liv på Youtube, kunne gummiansigtet Carrey med tilsyneladende overskud fortælle, hvordan den voldsomme karriereopstigning havde ændret hans måde at grine på. Latteren skulle lige pludselig skrues op på 11 ligesom som sine skabede karakterer.

Det er et veloplagt klip fra dengang, kunne Carrey grine af det hele. Men i lyset af de seneste års kunstneriske deroute og alvorsfulde optrædender i offentlige sammenhænge og i en række videoklip er det svært ikke at se tragikken bag den leende klovn.

I ‘Jim og Andy’ fortæller Carrey, hvordan han tidligt begyndte at gå i ét med sine roller, og at omverdens blikke fremkaldte hans indre Hyde-figur med en passende maske til situationen. Det ligger i hvert fald fast, at stjernestatussen og de mange millioner ikke har været lutter grin for den store komiker.

Læs også: Giv Jim Carrey det comeback, han fortjener – eller lad ham være i fred

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af