Instruktører bag ’Frozen’ og ’Inside Out’ overtager topjobs hos Disney og Pixar efter John Lasseters sexchikane-exit

Instruktører bag ’Frozen’ og ’Inside Out’ overtager topjobs hos Disney og Pixar efter John Lasseters sexchikane-exit
Pete Docters 'Inside Out'.

I sidste uge blev det bekræftet, at John Lasseter efter et halvt års orlov nu forlader rollen som kreativ leder for Disney og Pixar. Han skal i stedet agere konsulent frem til årsskiftet, hvorefter han helt afskibes fra firmaet. Det kommer efter flere anklager om sexchikane og upassende opførsel fra hans ansatte.

Samtidig gik rygterne på, at de Oscar-vindende Pete Docter og Jennifer Lee skulle overtage embedet som kreative chefer hos henholdvis Pixar og Disney, og det er nu bekræftet. Docter har været hos Pixar siden 90’erne, hvor han blandt andet har instrueret ’Monsters Inc.’, ’Up’ og ’Inside Out’. Lee var manuskriptforfatter på ’Wreck-It Ralph, før hun debuterede som instruktør på kæmpesuccesen ’Frozen’, der er den mest indtjenende animationsfilm nogensinde.

»Jeg er spændt og taknemmelig for at blive bedt om at overtage denne rolle«, udtaler Docter i en pressemeddelse. »Det er ikke noget, jeg tager let på. At lave film hos Pixar har været min vedvarende besættelse, siden jeg startede her for 28 år siden«

»Animation er den mest samarbejdskrævende kunstform i verden, og det er i partnerskabet med mine medfilmskabere, kunstnere og innovatører, at vi ser mod fremtiden«, siger Lee i samme anledning. »Mit håb er at støtte de utrolige talenter, vi har, finde nye stemmer og arbejde sammen for at fortælle originale historier«.

Læs også: Bør ’The Incredibles 2’ og ’Toy Story 4’ gøre os bekymrede for Pixars fremtid?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af