Amnesty erkender fejl i ‘Den Korte Radioavis’-sag

Amnesty erkender fejl i ‘Den Korte Radioavis’-sag
Frederik Cilius som Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og Rasmus Bruun som Rasmus Bruun i 'Den Korte Radioavis'.

Amnesty er havnet i en gevaldig shitstorm, efter menneskerettighedsorganisationen truede Radio24syv med en advokat i kølvandet på ‘Den Korte Radioavis’ opringninger til bloggeren og debattøren Amalie Have.

Amnesty har hidtil stået fast på, at det er deres opgave at beskytte bloggere og debattører mod »chikane«, og at Amalie Have havde lidt store psykiske mén efter programmerne, men nu trækker organisationen for første gang lidt i land. I en pressemeddelelse beklager de nemlig »måden og tonen« i henvendelsen til Radio24syv.

»Det er en fejl, at vi i vores henvendelse til Radio24syv siger, at vi vil videregive sagen til en advokat. Det vil vi gerne undskylde. Især fordi vi på intet tidspunkt har haft til hensigt at pudse advokater på Radio24syv. Vi har alene formidlet kontakt til en advokat med speciale i digital chikane, som kunne rådgive Amalie Have«, lyder det fra generalsekretær i Amnesty Danmark Trine Christensen i en pressemeddelelse.

»Vi skal naturligvis ikke blande os i, hvordan Radio24syv eller andre laver satire. Men det er vores opgave at bekæmpe den chikane, som bloggere og debattører udsættes for. Det gælder uanset, om det går udover Amalie Have eller andre. Det burde vi have talt med Radio24syvs redaktører om over en kop kaffe. Så kunne vi have gjort opmærksom på konsekvenserne af stationens satire og appelleret til mere redaktionel omtanke«.

Den Korte Radioavis’ opkaldt til Amalie Have kom i kølvandet på, at hun havde fået Lukas Graham til at fjerne et cover-nummer af den kontroversielle XXXTentacions ‘Sad’. Satireprogrammet påpegede, at Have selv lyttede til en række musikere med en blakket fortid.

Amalie Have og Amnesty har samarbejdet om en kampagne om vilkårene for voldtægtsofre i Danmark.

Læs også: Amnesty, træd varsomt – angrebet på ‘Den Korte Radioavis’ er pinligt

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af