Amerikansk mesterinstruktør laver remake af dansk Oscar-vinder

Amerikansk mesterinstruktør laver remake af dansk Oscar-vinder
Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images

I 1987 snuppede Gabriel Axel en Oscar for bedste udenlandske film med ’Babettes gæstebud’. En film, som den amerikanske mesterinstruktør Alexander Payne nu vil bringe tilbage til det store lærred i en ny version, hvor fortællingen flyttes fra 1870’ernes Nordnorge til et religiøst lille samfund i Minnesota.

’Babettes gæstebud’ kommer således til at kunne udfylde hulrummet i Alexander Paynes kalender, efter hans stærkt ventede Netflix-projekt om den norske ’Min kamp’-forfatter Karl Ove Knausgård med Mads Mikkelsen i hovedrollen blev skrottet. Filmen, der ellers var klar til optagelse med et Erlend Loe-forfattet manuskript, blev lagt i graven af Knausgård i oktober.

Til ’Babettes gæstebud’-manuskriptet har Payne allieret sig med komiker, skuespiller og manuskriptforfatter Guy Branum, der har skrevet på serier som ’The Mindy Project’ og ’Awkward’.

’Babettes gæstebud’ er baseret på Karen Blixens novelle af samme navn om den franske flygtning (og i sit hjemland: gourmetkok) Babette, der får husly af to norske gammeljomfruelige søstre, til hvem hun – for hele sin pludseligt vundne formue – tilbereder et overdådigt festmåltid for at udleve sit eksistentielle kald som gastronomisk kunstner. ’Babettes gæstebud’ udkom som en del af Blixens novellesamling ’Skæbneanekdoter’ fra 1958 (dog allerede trykt flere år forinden under Blixens pseudonym, Isak Dinesen).

Gabriel Axels version af filmen havde Bodil Kjer, Birgitte Federspiel og franske Stéphane Audran i hovedrollerne samt Ghita Nørby som fortæller.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af