Danske Simon Sears er med i det største Netflix-hit lige nu: »Jeg var nødt til at øve dobbelt så meget for at hænge i«

’Shadow & Bone’ har siden premieren tronet som den meste populære titel på Netflix i Danmark. I en stor birolle ses danske Simon Sears, for hvem det da også var en stor omvæltning at gå fra den danske debut ’Shorta’ til en massiv Netflix-serie.
Danske Simon Sears er med i det største Netflix-hit lige nu: »Jeg var nødt til at øve dobbelt så meget for at hænge i«
Simon Sears. (Foto: Thomas Dohn)

Simon Sears triumferede sidste år med Anders Ølholm og Frederik Louis Hviids drønintense actionthriller ’Shorta’, for hvilken han blev nomineret til både en Robert og Bodil.

Nu har Sears byttet den danske politiuniform ud med de kejserlige klæder, der gives til de såkaldte grishaer i Netflix’ storsatsning og øjeblikkelige succes, fantasyserien ’Shadow and Bone’.

Serien handler Alina Starkov, der er vokset op på et børnehjem med sin bedste ven Mal i den splittede nation Rafka, der er adskilt i øst og vest ved hjælp af et mystisk fænomen kaldet Skyggehavet. Alina er håbløst forelsket i Mal, som tilsyneladende ikke gengælder følelserne, men da Alina opdager, at hun er en sjælden grisha – den udvalgte – påvirker det deres verden for altid.

Det var en stor omvæltning for den 37-årige danske skuespiller, der pludselig befandt sig i en stor velsmurt produktionsmaskine, hvor man ikke sådan videre kan ændre på replikkerne, og hvor tovholderen på serien er Eric Heisserer, manuskriptforfatteren bag et af de største sci-fi-værker i det forrige årti, ’Arrival’.

‘Shadow and Bone’. (Foto: David Appleby/Netflix)

Mødet med Heisserer fik da også Sears hjerte til at galoppere i et lidt højere tempo end normalt, fortæller han, da vi fanger ham over en videoforbindelse.

»Jeg er kæmpe fan af ’Arrival’, og jeg har kæmpe respekt for Eric Heisserer. Jeg var en lille smule ængstelig for at skulle møde ham. For mig er han en af de store, og så er han også bare verdens rareste mand, helt nede på jorden og vanvittig dygtig«.

Selve castingprocessen var ellers noget mere triviel, end man kunne forestille sig omkring en international storproduktion. Sears kunne faktisk nøjes med at filme en audition, som han derefter sendte afsted til casterne.

»Jeg var i gang med at lave ’Shorta’ på det tidspunkt, og der fik jeg en besked om at lave et self tape, hvilket jeg så gjorde. Og jeg skulle åbenbart ikke lave mere end ét, så var rollen allerede min, hvilket var dejligt«, siger han og fortsætter:

»Jeg havde forventet alt muligt med, at jeg skulle møde op og en tur til London. Men det var bare et self tape, og jeg kunne allerede mærke der, at det var godt skrevet, så det var jo fantastisk«.

Fansene spekulerer

I ’Shadow and Bone’ spiller Sears Ivan, en grisha, der tilmed er en såkaldt heartrender. Han er samtidig næstkommanderende, og udgør et effektivt makkerpar med en anden heartrender ved navn Feydor, for general Kirigan, seriens nærmeste bud på en egentlig skurk.

»Jeg er en heartrender og er en del af Second Army, der er betroet til generalen. Det, der er Ivans og Feydors (ligeledes en heartrender, red.) gave, er, at de kan knuse hjertet, fordi de har kontrol over blodbanerne. De kan få folk til at besvime, de kan høre folk på lang afstand. Det er simpelthen cellerne, som de går ind og styrer. Det er en ret genial verden, som hun (forfatteren bag bogforlægget, Leigh Bardugo, red.) har opfundet«.

‘Shadow and Bone’. (Foto: David Appleby/Netflix)

Siden serien udkom på Netflix, har Ivan og Feydor været genstand for fanspekulation, der peger i retningen af et romantisk forhold de to hjerteknusere imellem.

På Twitter trender hashtagget #Fivan, hvor fans heftigt shipper de to karakterer, blandt andet i form af kreativ fanart, små videoer og billeder fra serien. Sears vil dog ikke gå for meget i dybden med deres potentielle forhold.

»Hele forholdet til Feydor må være op til publikum at vurdere. Der er allerede mange, som gisner om, at de er det ene, det andet, det tredje eller det fjerde. Vi var selv ret afklarede om, at de var et par«.

Sprogbarrieren

Selvom castingen gik nemt, var der siden hen andre udfordringer, når man som dansk skuespiller medvirker i en produktion i millionklassen.

»Man kommer ned til en maskine, der er langt større, end hvad man har prøvet før. Den var kæmpestor, og der var virkelig, virkelig mange mennesker, men udfordringen lå også i, at det lige pludselig foregik på et andet sprog. Jeg har hele tiden haft en fornemmelse af, at jeg var sindssygt dygtig til at spille på engelsk – det lød meget krukket – men jeg havde i hvert fald en fornemmelse af, at jeg godt kunne spille på engelsk, og det kunne jeg også godt«, siger han.

‘Shadow and Bone’. (Foto: Attila Szvacsek/Netflix)

»Men når man så sætter sig tilbage på hotellet og øver sine scener, kan man hurtigt mærke, når man kommer på settet, at de andre, som har engelsk som deres førstesprog, er langt hurtigere i tanke og handling, end jeg er«.

»Så jeg kunne godt mærke, at jeg simpelthen var nødt til at øve dobbelt så meget for at kunne hænge i. Også for at have den frihed, som jeg gerne vil have, når jeg spiller. Så man kan sige, at det tog noget tid, før jeg fandt den rette rytme«.

’Shadow and Bone’ kan ses på Netflix.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af