Matt Damon er holdt op med at bruge et nedsættende ord efter veto fra sin datter

Matt Damon er holdt op med at bruge et nedsættende ord efter veto fra sin datter
Matt Damon møder pressen i Cannes i anledning af 'Stillwater'-premieren. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Matt Damon er i fuld gang med promoveringen af hans nye film ‘Stillwater’, der havde premiere ved årets Cannes Film Festival.

I filmen, der er baseret på Amanda Knox-sagen, spiller han borebissen Bill Baker, der støtter Trump og dyrker de gamle mandeidealer. Og netop derfor får Damon en del spørgsmål om, hvordan »moderne maskulinitet« har ændret sig over de seneste år.

I et interview med The Sunday Times kom emnet blandt andet op, og det fik Damon til at fortælle en anekdote om, hvordan han lærte at holde op med at bruge, hvad hans datter betegner »the f-slur for a homosexual« (det nedsættende f-ord om homoseksuelle, red.). Et ord, som Damon fortæller blev brugt hyppigt, dengang han voksede op, men med en anden betydning.

»Jeg fortalte en joke for flere måneder siden, og fik så en afhandling fra min datter. Hun gik fra bordet. Jeg sagde: ‘Kom nu, det var en joke! Jeg siger det i filmen ‘Stuck on You’!’. Hun gik ind på sit værelse og skrev en meget lang og smuk afhandling om, hvorfor ordet er farligt. Så sagde jeg: ‘Jeg pensionerer ordet!’ Jeg forstod det«.

I interviewet reflekterer skuespilleren også over en bemærkning, han lavede om den voldtægtsdømte producer Harvey Weinstein, da anklagerne mod ham så dagens lys i 2017. En bemærkning, som Damon fortæller har fået ham til »at holde sin kæft noget mere«.

Damon blev mødt af stort backlash, da han udtalte, at Weinsteins overgreb var præcis den form for »seksuelt misbrug, der holdt ham vågen om natten som far til fire døtre«. Kritikerne mente dengang, at man ikke behøvede at være far til fire piger for at kunne se det forfærdelige i Weinsteins overgreb.

»For tyve år siden lyttede journalister mere til musikken end teksten (i et interview, red.). Nu bliver dine tekster analyseret med henblik på at hive dem ud af kontekst og skabe den bedst mulige overskrift. Alle har brug for clicks. Før betød det ikke noget, hvad jeg sagde, for det var aldrig nyhedsværdigt. Men måske er det her skift en god ting. Så holder jeg min kæft noget mere«.

‘Stillwater’ har amerikansk premiere 30. juli. Der er endnu ikke udmeldt en dansk premieredato.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af