Tre weekend-anbefalinger: Et frækt genremiks på Netflix og årets iværksætterkomedie i biografen

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: Et frækt genremiks på Netflix og årets iværksætterkomedie i biografen
Amaka Okafor i 'Bodies'. (Foto: Matt Towers/Netflix)

1. Streaming: Ét lig, fem mord (?)

Tænder man på et frækt genremiks af krimi og science fiction, er Netflix’ nye serie ’Bodies’ et rigtigt godt bud som et slags møde mellem ’Sherlock Holmes’ og ’Dark’.

Baseret på en grafisk roman veksler serien mellem fire tidsaldre: 1890, 1941, 2023 og 2053. I hvert år findes det samme lig i Londons gader. Fire forskellige efterforskere skal opklare forbrydelsen – med den meget forskellige teknologi, de har til rådighed.

Man skal kunne sluge en vis dosis kvantefysisk hurlumhej for at købe den forbindelse, der åbenbarer sig, men mysteriet er pirrende og karaktererne velforløste i serien, der lige nu er den næstmest populære på Netflix i Danmark.

»’Bodies’ fucker momentvis med vores hjerne og pirrer vores nysgerrighed om tematikker, der stikker langt dybere end tidrejseelementet«, skriver Lars R. Knudsens i Soundvenues anmeldelse og kvitterer med fem stjerner.

’Bodies’ kan ses på Netflix.

‘BlackBerry’. (Foto: Another World Entertainment)

2. Biograf: Sjov-dramatisk iværksættereventyr

Vi har de seneste år oplevet en hel bølge af film i krydsfeltet iværksætteri, erhvervsliv og stædige individer med en visionær ambition. Fra ’Air’ og ’Tetris’ til ’Flamin’ Hot’, ’Dumb Money’ og ’The Beanie Bubble’.

Ingen af dem kan dog måle sig med den modtagelse, ’BlackBerry’ har fået. Matt Johnsons film handler om verdens første smartphone, der en kort årrække var det hotteste nye teknologi med fast plads i hænderne på alle fra præsident Obama til de ypperste topchefer.

Vi følger de nørdede tech-opfindere Mike Lazaridis og Douglas Frenins kamp for at overtale omverden om, at de har noget særligt mellem hænderne i midt-90’ernes USA.

Tonen er komisk, men tangerer mod slutningen vemodigt drama.

»’BlackBerry’ lægger ud som en charmerende nørdekomedie og havner et køligere sted med samme desillusionerede skyline-udsigt som i ’Succession’ eller ’Billions’«, skriver Soundvenues Henrik Reinberg Simonsen i sin femstjernede anmeldelse.

’BlackBerry’ kan ses i biografen.

‘Salsa’ sæson 2. (Foto: DR)

3. Streaming: DR’s ungdomssexserie er tilbage

Sidste års bedste danske serie er tilbage på skærmen og bestemt ikke bange for at stikke en elegant Peech-vibrator op i hverken forbudte forelskelser, giftig klubkultur eller køb og salg af sex.

Safina Coster-Waldaus driftige Uma er klar til ægte kærlighed – en man kan »bolle når man glad, men også når man er ked af det eller føler sig ensom eller føler sig ulækker«. Desværre er hun ikke helt på bølgelængde med den udkårne Karl, der sender hendes veninde Kaya lange blikke.

Samtidig bliver seriens univers udvidet med natklubben ÇaVa, hvor YouTube-stjernen Frederik Trudslev vogter dørene, og det komiske talent Kristoffer Eriknauer breder sig som nasty chef.

Der er lagt i ovnen til mere sex og mere fest, men bestemt også til de konflikter, der følger med.

’Salsa’ sæson 2 kan ses på DR.

Set det hele? Tjek vores weekend-anbefalinger fra sidste uge.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af