Følger ‘Mass Effect’ i fodsporene på ‘The Last of Us’ med en tv-serie?

Følger ‘Mass Effect’ i fodsporene på ‘The Last of Us’ med en tv-serie?
'Mass Effct 3'. (Foto: EA)

Der har længe været planer om en filmatisering af det episke sci-fi-rollespil ‘Mass Effect’, men planerne er aldrig rigtig blevet til noget.

Faktisk startede projektet helt tilbage i 2010, hvor rettighederne til en filmatisering blev solgt til produktionsselskabet Legendary, som har stået bag film som ‘Batman Begins’ og årets helt store titel ‘Dune’.

Nu afslører spilseriens instruktør Mac Walters, at filmen faldt fra hinanden, fordi det simpelthen ikke gav mening at koge tre omfattende spil, der hver især byder på hundredvis af timers underholdning, ned til en spillefilm på to timer.

»Det føltes, som om vi havde altid baksede med serien«, siger Walters til Business Insider. »Hvilken historie kan vi fortælle på 90 til 120 minutter? Kan vi overhovedet yde serien retfærdighed?«

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Selvom projektet i første omgang gik i vasken, tilføjer Walters dog, at en filmatisering langtfra er urealistisk.

Det handler derimod om at finde det rette format, og det er ikke så meget et spørgsmål om, hvorvidt det sker, men derimod hvornår det sker.

Ikke overraskende kan det muligvis blive på en lidt mindre skærm end biograflærredet. En eventuel filmatisering kunne nemlig lukrere på den seneste popularitet for tv-serier baseret på spil.

Netflix har adskillige serier i hus med ‘Resident Evil’ og ikke mindst ‘The Witcher’, imens HBO lige nu arbejder på en stort anlagt serie baseret på PlayStation-klassikeren ‘The Last of Us’.

Selv siger Walters, at ‘Mass Effect’ er oplagt at bearbejde med regelmæssige afsnit frem for én pakket oplevelse:

»Hvis du skal fortælle en historie, der er så konkretiseret som ‘Mass Effect’, er tv vejen frem. Det ville passe helt naturligt med episodisk indhold«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af