Danskernes mest brugte kodeord viser, at vi ikke aner, hvad vi laver online

Danskernes mest brugte kodeord viser, at vi ikke aner, hvad vi laver online
Bruger du også '123456' som adgangskode til din iPhone? (Foto: Franck/Unsplash)

Er dit kodeord til Instagram ‘123456’? Bruger du det samme til Netflix? Og, nu du tænker over det, faktisk også til din iPhone samt Spotify?

Så er du én af de mange hundredtusind af danskere, der lever livet lidt for farligt, når du logger på internettets mange platforme.

Det viser en undersøgelse fra NordPass, en såkaldt password manager-tjeneste, der hjælper dig at skabe sikre kodeord og derefter huske dem.

For NordPass har sammen med uafhængige forskere i cybersikkerhed lavet en liste over danskernes mest brugte adgangskoder, og det er altså ikke ligefrem betryggende læsning.

Således starter de fem mest brugte kodeord alle med ‘1234’, og det første, som faktisk inkluderer bogstaver, er ordet ‘password’.

Lidt overraskende (eller måske bare endnu mere uopfindsomt) er brugen af danske drengenavne. Her ligger ‘Mikkel’ nummer 11, imens Oliver, Frederik og Rasmus ikke kun er populære ude i den virkelige verden, men åbenbart også når man skal sikre adgangen til Facebook.

Den første mest sikre adgangskode på listen finder man helt nede på nr. 22, hvor ‘hejmeddig’ ifølge Nordpass tager en enkelt dage at knække.

Nu skal det ikke være en reklame for netop NordPass (du kan finde bedre alternativer i vores guide til et mere sikkert liv online), men deres undersøgelse bør alligevel agere som en fin påmindelse om, at du skal beskytte dig selv – både i den fysiske og digitale verden.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af