15 uimodståelige øjeblikke, der fik os til at glemme alt det triste i 2021

Det har været endnu et hårdt år. Men vi står stadig. Delvist takket være de her 15 nedslag i kunsten, virkeligheden og det digitale liv, der vakte smil, grin og lykke i det herrens år 2021.
15 uimodståelige øjeblikke, der fik os til at glemme alt det triste i 2021
The Minds of 99 i Parken. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

1. Minds genåbnede Danmark – så længe det varede…

»Den her koncert er gået hen og blevet til noget, der er langt større end The Minds of 99«, udtalte bandet selv op til deres historiske koncert i Parken 11. september.

Og de fik ret. 50.000 mennesker var stimlet sammen på en aften, hvor livsglæden, rockmusikken og fællesskabet bragede igennem og overdøvede hele corona-helvedet, der havde ledt op til denne her storslåede genåbning.

Ak, hvor føles september allerede som længe siden.

2. Ægte Spider-Love

Få ting på et filmset er tilsyneladende så uimodståelige som en Spider-Man. Tobey Maguire kærestede med Kirsten Dunst i 00’erne, Andrew Garfield flettede fingre med Emma Stone i 10’erne, og i juli 2021 smeltede Twitter sammen, da et paparazziskud bekræftede, at Tom Holland og Zendaya datede.

Billedet af de to stjerner, der som kuldrede teenagere lavede sjove ansigter til hinanden på forsæderne i Hollands bil, blev et øjeblikkeligt symbol på den søde summer of love, vi alle hungrede efter oven på vinterens coronanedlukninger.

3. Swifties-hadet mod Jake Gyllenhaal

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Vi blåstempler på ingen måder det voldsomme had, som nogle fangrupper kan diske op med, men da Taylor Swift genudgav ’Red (Taylor’s Version’), eksploderede internettets Jake Gyllenhaal-diskurs.

Kulminationen blev en legendarisk lykkerus af en TikTok-video, der – hvis man lukker øjnene og blot lytter med – understreger, at raseriet ikke så meget handler om Swifts ekskæreste, som det handler om glæden i at dannes fælles front. Og dén symbolik var kærkommen i et ellers godt og grundigt trælst år.

4. »Jeg har rødvin og smøger, du tar’ bare / sidst var det mig, og du var der«

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I 2021 blev han til hele Danmarks Andreas Odbjerg, og det gjorde han blandt andet takket være den livsbekræftende sorghymne ‘I morgen er der også en dag’.

En sang, vi i den grad havde brug for i 2021. En sang, der mindede os om, at lyset vender tilbage. Odbjerg havde vores ryg – med smøger og rødvin.

5. VM i dårlig hårdag

Da de første billeder og trailers ramte for Ridley Scotts ridderfilm ’The Last Duel’ ramte nettet, kunne vi kun fokusere på én ting: Hollywood-stjernernes hårpragt. Matt Damons bizarre bundesligafrits og Afflecks pisgule kasserollehår sendte filmfans i latterkramper, og Affleck fortalte ærligt, at han og barndomsvennen selv var chokerede over looket, da de fik det præsenteret.

Nu viste filmen sig faktisk at være ganske god, og på Soundvenue fik vi læst og påskrevet af en læser, at hårstilen faktisk var autentisk middelalderlig. Men vi havde brug for noget at grine af i 2021, og helt ærligt … se lige på dem.

6. Kim Kardashian som Dementor

Det var de færreste, der havde set den komme, da Kanye Wests knaldsorte albumcover til ’Donda’ indtog trapperne ved årets Met Gala.

Og dog. For selvfølgelig var det ikke albumcoveret som sådan, men derimod Kim Kardashian i et bizart outfit, der fik internettet til at fyre op under en så kulsort humor, at vi for et kort øjeblik glemte, at den sande Dementor faktisk var selve året 2021.

7. Pete Dohertys osteliv

Pete Doherty anno 2021. (Foto: Roberto Ricciuti/Redferns/Getty Images)

Har du også brugt de seneste års karantænetid på at drikke lidt for meget vin og spise lidt for meget comté-ost? Så er 2021-Pete Doherty dit spirit animal. Den efterhånden 42-årige rockstjerne har nemlig gennemgået en fantastisk transformation fra heroin chic til vaskeægte dad bod.

Og dertil siger vi bare: Godt for ham! Efter det sindssyge liv, han har haft, er det da et mindre mirakel, at han nu kan bryste sig af et sundt liv uden stoffer.

Så hurra for Pete, der viste os, at corona-tiden også kan kaste noget godt af sig, så længe man har adgang til den rette form for ost.

8. 40 sekunders Insta-oprigtighed

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sangen ‘White Women’s Instagram’ var et af de satiriske pletskud i Bo Burnhams mesterlige isolations-comedy-show ‘Inside’ – en perfekt udstilling af såvel det sociale medies overfladiskhed som white privilege. Men så, 2.18 minutter inde, skifter Burnham pludselig over til en dybfølt, 40 sekunder lang Insta-kærlighedserklæring fra en datter til sin afdøde mor, så man pludselig mærker tårerne trænge sig på og forstår, hvad Instagram også kan, når det er bedst. Enkelt, smukt og livsbekræftende.

9. Gurli Gris skyder med skarpt

Det kan godt være, at Kanye West og Drake endelig er blevet gode venner igen, men når en beef stopper, starter en ny. Og heldigvis for os var det en ægte »oh no, she didn’t«-én af slagsen!

For da Kanye sendte ’Donda’ på gaden, stod den ellers så børnevenlige Gurli Gris klar i skyggerne med en munter mavepuster, ingen havde set komme, men som slog luften ud af internettet og – lad os bare være ærlige – Ye selv. Nu venter vi bare på en collab.

10. Tessas tårer

Tessa til Summer Days. (Foto: Nikolaj Bransholm/Soundvenue)

2021 blev ikke den store tilbagevenden til festivaler og sommerkoncerter, vi havde håbet på. Men lidt fik vi da. Roskilde Festival holdt for eksempel koncertrækken Summer Days, der blandt andet bød på sommerens måske mest rørende musikøjeblik, da publikum til Tessa-koncerten jublede og klappede så meget, at kunstneren på scenen brød ud i tårer.

Det var et virkelig smukt øjeblik, da Tessa endelig kunne spille for sine fans ude i den virkelige verden og blev overvældet af den kærlighed, hun blev mødt med. Soundvenues udsendte græd i øvrigt ikke. Vi havde bare fået noget i øjet.

11. Rapperen & stalkeren

Årets måske mest wholesome udveksling på internettet fandt sted, da Cardi B faldt over en video, hvor ’You’-stjerne Penn Badgley roser rapperen for hendes autentiske online-game. Som stor fan af Netflix’ stalkerserie blev Cardi ellevild, ja nærmet benovet, og deres platoniske onlineromance udviklede sig for øjnene af os alle.

Rapperen modtog sågar en gave fra Badgley på sit dørtrin med en seddel, hvor der stod: »Hello, you… My stalking and killing may make me a certified freak, seven days a week, but it also brought me to… You«. Bemærk i øvrigt deres profilbilleder!

12. Mariah Carey sviner Eminem

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
@mariahcarey

I was so obsessed with wiping things down last year 😂 #lockdown #obsessed

♬ original sound – Mariah Carey

Når vi snakker om at skyde med skarpt, kommer vi ikke udenom Mariah Carey, der med en enkelt video på TikTok fik os til at juble og huje helt manisk midt i en ellers corona-præget sommer, efter hun nøje placerede Eminem midt i sit sigtekorn.

Med fuld udklædning leverede hun et humoristisk, om end skarpt, svirp mod rapperen og deres (måske) forhold, hvor Eminem efter sigende var lidt for besat af divaen. Et nådesløst angreb fra Carey, men ærligt? Vi havde forventet intet mindre fra hende.

13. Fabräk fik hele Nørrebro til kigge sig selv i spejlet

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Er der nogen bedre medicin mod dårlige tider end bare at tage lidt pis på det hele?

Okay, den nye danske duo Fabräk fabulerede godt nok ikke om corona-elendigheden, men kastede deres kærlighed (læs; had) over Nørrebrogade og … en hel masse andre ting.

Naturvin, Kähler-vaser, Yeezy Boost, Joe & the Juice, Frankies Pizza – det hele får en tur i møllen på ‘Daarligt’, der er to minutter og 55 sekunders hæsblæsende underholdning med et ikke helt ubetydeligt selvironisk glimt i øjet.

14. Sandormens biografgys

Biograferne har aldrig været mere trængte end i 2021 med lukning de første fem måneder, konflikt med streamingtjenesterne og så lige en lukning mere at runde året af med. Man glemte næsten, hvad biografoplevelsen kan, og der var det et helt særligt tiltrængt sus, da Dennis Villeneuves prægtige sandorm præsenterede sig selv i en utrolig scene i ’Dune’, og vi mærkede fællesskabets samhørige oplevelse af at blive revet midt over af filmtemplets visuelle og auditive kraft. Mange flere af de øjeblikke i 2022!

15. GOD SUPPE!

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kan man overhovedet gøre ‘Ratatouille’ til en bedre film, end den allerede er? Svaret er ja – i hvert fald hvis man sætter Adam Driver ind i en overraskende scene.

Og sådan blev et af årets sidste og største hjertevarme internet-øjeblikke født som den ultimative kur på et trist år, da Drivers ikoniske »Good soup!«-scene fra ’Girls’ med millimeter præcis perfektion blev klippet ind i Remys kokkerier.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af