‘Prompt’ er en menneskelig podcast om kunstig intelligens

‘Prompt’ er en menneskelig podcast om kunstig intelligens
Foto: DR

ANBEFALING. Der var i sidste uge mange takes på det digitale overgreb, som Taylor Swift blev udsat for på X, men der var få medier, der kom lige så præcist og dybt omkring historien som ’Prompt’.

I DR’s podcast om kunstig intelligens fortalte værterne Marcel Mirzaei-Fard og Henrik Moltke, der også optræder som AI-eksperter i andre programmer, at interessen for at få en fagmand til at forklare deepfakes typisk peaker, når mandlige politikere er ofrene. Det på trods af, at langt de fleste deepfake-ofre er kvinder. Desuden langede værterne en bredside afsted mod Elon Musks rundbarbering af X’s moderatorer, der ifølge dem forværrer spredningen af seksuelt overgrebsmateriale såvel som misinformation fra krigszoner.

Når ‘Prompt’ er allerbedst, får den forbundet popkultur til storpolitik og givet sin lytter følelsen af, at AI-nyheder på en måde er alle nyheder.

Mirzaei-Fard og Moltke formidler ettaller og nuller på en måde der er engagerende og nede på jorden. Personlige betragtninger og hverdagsanekdoter introduceres i naturlige cold open-introer, hvor de runder alt fra falleret dommedagsprepping til hvordan man over tid kan ende med at sende prompts til sin kæreste og omvendt skrive sødere og sødere beskeder til ChatGPT.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det havde været så uendeligt nemt at få en tekstgenerator til at skrive dele af programmet som en gimmick, men det er helt rigtigt set af ’Prompt’, at technyheder skal formidles så organisk som muligt.

Der er alt i alt fundet en fin balance mellem at gøre lytteren klogere uden at antage, at vi er totale idioter. Tekniske begreber uddybes, men fokus er på at diskutere, hvordan kunstig intelligens påvirker, og ikke mindst kan komme til at påvirke, samfundet som helhed og ens eget liv specifikt.

I et amerikansk valgår, hvor AI formentlig kommer til at blive et af nøgleordene, kan det hurtigt gå hen og blive vigtigt at have en podcast om kunstig intelligens, der utvetydigt lyder, som om den er skabt af rigtige mennesker.

‘Prompt’ udkommer ugentligt og kan høres i DR LYD og diverse podcast-apps.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af