Cara Delevingne anklages for at plagiere design med feministisk slogan

Cara Delevingne vækker i disse stunder vrede på Instagram, efter at have sat en crewneck med sloganet ’The Future Is Female’ på brystet til salg til fordel for organisationen Girl Up!.

Problematikken ligger i sweatshirtens design, der minder umiskendeligt meget om en lignende trøje fra det L.A.-baserede brand Otherwild, som i forvejen lod 25 procent af overskuddet fra salget af deres crewnecks gå til organisationen Planned Parenthood.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et billede slået op af OTHERWILD (@otherwild) den

’The Future Is Female’ er oprindeligt sloganet for den første feministiske boghandel i New York og blev kendt gennem et foto taget af Liza Cowan tilbage i 70’erne.

Ejeren bag Otherwild, Rachel Berk, har via Instagram anklaget Delevingne for at have tyvstjålet designet. Berk forklarer også, hvordan Otherwild opsøgte og indhentede en tilladelse til at reproducere og ændre designet fra de oprindelige skabere af sweatshirtens slogan og udseende, og altså – modsat Delevingne – burde være i deres gode ret til at kalde designet deres.

Cara Delevigne har efter Rachel Berks udtalelser tilføjet en reference til Otherwild på sit oprindelige Instagram-opslag med trøjen, men den er fortsat til salg. 

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I took down my post yesterday about #thefutureisfemale controversy, because the negative commentary was overwhelming me, but I wanted to share my thoughts and this image which shows #Otherwild’s sweatshirt on the left, and @caradelevingne’s identical version on the right. The slogan “The Future Is Female” originates from Jane Lurie’s and Marizel Rios’ Labyris Books (1972), and Otherwild used @lizacowan’s image of Alix Dobkin in the shirt (1975) with permission, as originally seen on Kelly Rakowski’s @h_e_r_s_t_o_r_y. Otherwild’s redesign and reissue of the FIF tees and buttons is protected under copyright law, which mandates that any reproduction of an existing known public work must be altered at least 20% from the original. If model/actress Cara Delevingne wanted to sell my line, she would need to wholesale them from Otherwild, and because we donate 25% of our line’s proceeds to Planned Parenthood, Delevingne’s ethical practice would benefit not only our woman-owned small business but would also serve as a significant donation to PP. Delevingne could also choose not to wholesale from Otherwild and create her own design of the slogan on clothing to sell. But Delevingne’s choice to lift and manufacture Otherwild’s design, claiming it as her own to sell with an undisclosed charitable offering, is indefensible. Her actions ironically counter the very message of the slogan “The Future Is Female”, and it’s confounding that she would do this to a small queer feminist-owned business after purchasing the product from us just a few weeks ago. Although under pressure, Delevingne has changed the line’s attribution several times in the past 24 hrs., she has not yet offered to wholesale from us nor cease and desist blatantly copying and selling our designs.

Et billede slået op af OTHERWILD (@otherwild) den

 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af