Fokus på kropspositivitet spreder sig til mænd – bureau signer ny herremodel

Fokus på kropspositivitet spreder sig til mænd – bureau signer ny herremodel

Når snakken falder på kropspositivitet, hvilket den ofte har gjort i modeverdenen det seneste års tid, så handler det næsten altid om kvinder. Hvad end det er Ashley Graham, der kommer på forsiden af Sports Illustrateds Swimsuit Issue, eller Beth Ditto, der lancerer sin egen tøjlinje.

Men nu gør det internationale modelbureau IMG Models lidt for at inddrage mændene i kampen for at vise sundere og mere naturlige kropsidealer, end hvad branchen er kendt for.

Bureauet har nemlig signet skuespilleren og komikeren Zach Miko som den første model i deres nye, såkaldt Brawn-afdeling.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


»Brawn har et kropspositivt budskab. Brawn er fysisk styrke«, siger bureaudirektøren Ivan Bart til Women’s Wear Daily og undgår dermed at bruge den med rette udskældte betegnelse plus size.

»Størrelsesdiversitet er er relevant og fortsætter med at være på alles læber. Vi har udvidet samtalen til at inkludere mænd«.

Zach Miko blev sidste år kendt som model i butikskæden Targets kampagne for firmaets ‘Big and Tall’-tøjlinje.

Zach Miko i Targets ‘Big and Tall'-kampagne fra sidste år
Zach Miko i Targets ‘Big and Tall’-kampagne fra sidste år

»Der er lang vej, før det ikke længere er en nyhed, når et brand bruger en model over en vis størrelse, men det er skridt som dette, der er med til at gøre det muligt i fremtiden«, sagde Miko sidste år til People efter Target-kampagnen.

Han er 198 centimeter, en størrelse 40 i livet og bruger XXL i t-shirts. Altså er han ikke voldsomt stor, men ikke desto mindre atypisk i modebilledet. Men det kan Brawn måske være med til at lave om på.

Læs også: Tv-censur var det bedste, der kunne ske for denne kropspositive reklame

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af