SPOT09: Mofus – Electronica i legende live

Et stærkt potentiale i en ikke alt for hårdt prøvet niche af det danske lydlandskab, var hvad Mofus viste på Spot 09.

Musikken virkede tænkt som electronica, med repetitive passager og faste beats, men udførtes af et utroligt velspillende band på de traditionelle rockinstrumenter guitar og bas, tilføjet to synths og elektroniske trommer, og et almindeligt trommesæt, der var dæmpet med fløjseffekt.

Gutten der både står bag og i front for Mofus, Anders Bechs poppede silkevokal smøg sig om den til tider ganske hårdt pumpende musik. Han har tidligere arbejdet sammen med og remixet for forskellige navne som Maria Frank og Düreforsøg. Tonerne, der kunne høres på Spot er netop ved at blive presset på plade, der udkommer til september. Og hvis lyden holder, så er der ikke så lidt at glæde sig til.

Den tidligere Århus-dreng befandt sig utroligt godt på scenen, og det var lidt mere end bare vennerne hans navn havde lokket til. Det indlevende publikum blev forkælet med et showcase, der spredte sig vidt fra easy listening over lækkert legende western-bossanova til de sidste jam-nummer, der var så intenst, at trommesættet brasede sammen undervejs.

Det sammenfaldne trommesæt var næsten symptomatisk for den måde musikerne pressede instrumenterne på. Som det var tilfældet flere steder på Spot 09 mærkede man den menneskelige kamp for at bevise overlegenhed over maskinens udtryksmuligheder. Nok var de musikalske strukturer maskinens, men ingen computer vil nogensinde kunne levere en indsats, der var bare halvt så intenst, som den Mofus med band lagde for dagen live.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af