The Kooks

Fire teenage-knægte udgør kvartetten The Kooks fra den sydengelske havneby Brighton. Man kunne tro, at bandet lod sig inspirere af skibe fra fjerne himmelstrøg. Det er imidlertid ikke tilfældet. Kvartetten har vendt ørene mod hjemlandet og lyttet til brit-pop og engelsk garagerock. Resultatet er et debutalbum, der er propfyldt med kærlighedssange.

‘Inside In / Inside Out’ byder på 14 velskrevne skæringer fra en bred genrevifte. Startende med poppede sange, hvor den akustiske guitar udgør rygraden i musikken, bevæger de sig over til beskidte garagerockende numre, hvor rytmesektionen har kæmpet sig længere frem i bussen. Helt forvirrende bliver det, når The Kooks krydrer med reggae, funk og singer/songwriter.

Folk der køber albummet efter kun at have lyttet til førstesinglen ‘Eddie’s Gun’ må føle sig taget ved næsen. Sangen minder nemlig, som den eneste, påtaget meget om Kaiser Chiefs. Især på grund af Luke Pritchards vokal og accent. Pritchard fremstår nu ellers som lidt af en charmetrold, om end hans flabede og skabede stemme bliver lidt belastende i længden.

Albummet er et charmerende bekendtskab, men desværre ikke mere end det. Forsøgene med de forskellige genrer er gode, men uden mærkbar gennemslagskraft. The Kooks skriver iørefaldende pop-rock, men den er sørgeligt nok for glat til at gøre det store indtryk.

The Kooks. 'Inside In / Inside Out'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af