KLoAK – interessant og energisk

Før koncerten kunne konferencieren hilse fra bandet og sige, at der gerne måtte danses. Midtvejs konstaterede en forbløffet, men tydeligvis alt andet end skuffet tilskuer bag mig, at »fuck han giver den gas ham forsangeren der«, og selvom man kan sige enormt meget interessant om KLoAKs hårdtslående optræden i går, er det vigtigste og mest interessante ikke desto mindre, hvordan vi blev blæst væk af bandets energi, deres smittende spilleglæde og, takket være at de har holdt sammen i snart et årti, deres fremragende sammenspil. De gav den gas, og der blev danset – og for den sags skyld hoppet, headbanget, klappet og skreget med.

Genremæssigt fornægter bandets metalbaggrund sig ikke, men deres uhøjtidelige, legesyge og eklektiske bud på genren snoede sig elegant udenom samtlige af de klichéer så mange andre metalbands samler op, og med Fedtmule på trøjen nåede den føromtalte, meget karismatiske forsanger, Anders Jørgen Mogensen, og resten af KLoAK langt ud over det traditionelle metalpublikums rækker.

Men dermed var det nu absolut ikke sarte sjæle, koncerten appellerede til. Selvom vi nåede at opleve en lang række atmosfæriske passager, så blev der absolut ikke lagt fingre imellem, når det endelig eksploderede, og uden yderligere sammenligning bragte energien minder om, da de gamle hardcorehelte i Fugazi var i deres velmagtsdage. Det er efterhånden sjældent, man høre rockmusik være så løssluppent og så interessant på én og samme gang, men for KLoAK lykkedes det.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af