Gentle Touch

Svenske Gentle Touch er glade for New Order, Depeche Mode og The Cure og ligger i den grad ikke skjul på det. ‘In Memory of Savannah’ kunne lige så godt være udkommet for 20 år siden, for albummets lydbillede udgøres primært af synthesizers, guitar og trommer med masser af reverb. Trioen ser bort fra innovation og dyrker i stedet den rene popsang, hvor melankolien er omdrejningspunktet.

Albummet består af otte sange, hvor den dybe kærlighed hovedsageligt udgør tekstfladen. »You look amazing when you sleep / I haven’t even closed my eyes. The echo from your voice won’t leave / I’ll never forget what you said«, lyder første vers på den smukke ‘Once You Used to’, der – underbygget af en melodisk guitar og et efterfølgende hook så catchy, at selv Bernard Sumner (Joy Division og New Order) må føle sig slået – topper albummet. Mens vi spændt venter på The Cures næste album, tager den stille ‘The View’ rødderne op fra klassikeren ‘Disintegration’, og som en personificering af Robert Smith omfavner forsangeren både sangteknisk og lyrisk den uopnåelige kærlighed.

Der savnes flere sange med større melodisk gennemslagskraft som på den to år gamle ep, hvor ‘Smedby’ og ‘Memories’ er to glimrende eksempler på bandets fornemmelse for new wave-inspireret pop. Albummet bliver i stedet en smule monotont i længden, uden at det dog ender med at blive cheesy.

Gentle Touch. 'In Memory of Savannah'. Album. Songs I Wish I Had Written/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af