Amazing Baby

Med deres halvlange, fedtede hår og obligatoriske solbriller ligner Amazing Baby prototypen på et sejt band fra Brooklyn. Men den flamboyante femkant skiller sig alligevel ud fra kolleger som MGMT og Animal Collective med færre udsyrede eksperimenter og en mere reel sangstruktur. Amazing Baby er et rockband, og på deres debutalbum ‘Rewild’ skruer de volumen op på 11. Med overvejende succes.

Bandet udgav sidste år en ep, hvorfra tre ud af fire numre er med igen, hvilket tjener til ‘Rewild’s fordel, hvor de er et kærkomment genhør. Det begynder ellers virkelig skidt. Pladen åbner med tre numre, der virker helt fejlcastede. Den ligegyldige åbner ‘Bayonets’ går over i den nærmest grotesk storslåede ‘Invisible Place’, der drukner sin lytter i monumentale dommedagsstemninger, der lyder som det store finalenummer i en efterskolemusical.

Langt sjovere bliver det herefter. Amazing Baby er overbevisende, når de skruer ned for attituden og blander deres tunge Black Sabbath-wannabe-riff med sukkersøde melodier og vokalharmonier svøbt i frydefuld fuzz, som det sker på numre som ‘Dead Lights’, ‘Headdress’, ‘Deerripper’ og ‘Old Tricks in Hell’. At lytte til de sange er som at blive beskudt med saltbomber fra Haribo. Her udviser bandet nogle af de kvaliteter, der gjorde Black Rebel Motorcycle Club så megaseje på deres første album. Gode sange fedtet ind i verdensfjern guitarlir, som bortset fra børnesygdommene i pladens første del ligner en god ven til sommeren. Med rigtig fede solbriller.

Amazing Baby. 'Rewild'. Album. Cooperative/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af