I Blame Coco: »Jeg laver ikke musik, fordi min far gør«

Soundvenue Sessions-aktuelle I Blame Coco står foran sin debut som popprinssesse. Men det er ikke altid nemt at følge i farmand Stings fodspor.

Eliot Pauline Sumner, også kaldet Coco, begyndte at spille musik allerede som fire-årig. At hendes far er den engelske pop-legende Sting, fik hende ikke til at lade være med at spille, men det gjorde, at hun i mange år holdt det tæt til kroppen.
»Musik var noget, jeg i lang tid holdt hemmeligt. Det var ikke noget, folk skulle blande sig i. Musik var noget, jeg havde for mig selv, og derfor skulle ingen kende til det, jeg lavede«.

I dag har den 20-årige forsanger og sangskriver overgivet sig. Nu står hun endelig ved sin store passion med debutalbummet ‘The Constant’. Med Cocos karakteristiske dybe og drengede stemme tilført en blanding af tungsindige tekster, 80’er-inspirerede beats og electropop er resultatet blevet et mørkt popalbum.

Som person er Coco kendt for at fatte sig i korthed, og inden interviewet for alvor er begyndt, advarer hun også og forklarer, at hun er bedre til at udtrykke sig gennem musikken, end hun er i samtaler: »Jeg er glad for at snakke om min musik, men jeg har nok altid haft svært ved at sætte helt præcise ord på, hvad jeg vil sige og tænker generelt«, siger hun.



Gode råd fra Robyn

For Coco har det ofte været svært med en far i samme branche. »Det gør det bestemt ikke nemmere. Tværtimod er det sværere, fordi folk er mere skeptiske og konstant sammenligner os«, fortæller hun og understreger, at den musik, hun laver, ikke har noget at gøre med hendes far. »Det er to vidt forskellige ting. Jeg laver ikke musik, fordi min far gør det. Jeg laver musik, fordi jeg elsker det og brænder for det, og netop derfor skal vi heller ikke sammenlignes«.

Selv om Coco vil gøre alt for at undgå at blive dømt som Stings datter, har hun for længst indset, at der ikke er noget at gøre ved det. »Den største udfordring fra min side ligger i hele tiden at skulle tænke på og holde fast i, at det er mig og min musik, det handler om. Ikke min fars«.

Debutalbummet er indspillet i samarbejde med den svenske producer Klas Åhlund, der blandt andet har produceret for Britney Spears og Robyn samt sit eget projekt Teddybears. Og det var da også Åhlunds idé, at Robyn skulle medvirke på pladen.

»Klas og jeg var meget frustrerede over en skriveblokering. Så vi tog et par drinks, og Klas ringede til Robyn. Hun var heldigvis med på ideen, og vi gik i studiet nogle uger senere«, fortæller Coco. Resultatet blev, at Robyn dryssede lidt af sit stjernestøv på Coco og lagde vokal til omkvædet på førstesinglen ‘Caesar’. Og det skader jo aldrig.

Interviewet har tidligere været bragt i Soundvenue #45.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af