Earl Sweatshirt

Earl Sweatshirt er ‘the perfect hype’. Inspireret af retro old school hiphop som The Cool Kids, men grummere, skævere og med krads distortet synth. Earl og Happy Meal-nihilisterne i teenage-crewet Odd Future Wolf Gang Kill Them All er top fed DIY-rap.

Uvorne unger fra swagger-sfæren der rapper om mord, stoffer og puerile beskrivelser af voldtægt. Det kan man så dømme ude på forhånd, men det vil være at vende det blinde øje til både nettets og ungdommens udvikling. Deadline 2. Sektion-forklaring følger.

Nettet implicerer, at du skal være original eller ekstrem for at få opmærksomhed. Earl er begge dele, han tilhører web-generationen og begriber nettet. Men han er også 16 år, ryger, skater, drikker og hører hiphop sammen med sine snotnæsede venner i LA. Tv-vold og viralsex udgør hans livsverden, så det bruger han i sine barnagtige tekster. Men gør det ham og hans verden mindre virkelig?

Da filmen ‘Kids’ udkom i 1995, skabte den furore, og amerikanske forældre nægtede at tro på den barske skildring af ungdommen. Earl og OFWGKTA minder om lorte-lømlerne fra ‘Kids’. Overfortolkning? Måske, men Earl og co. er virkelige og usmagelige. Men de kan også lave tunge drum pad-beats og simple effektive hooks, de kan rime snedigt, rappe tight, og så kan de markedsføre sig selv på uhørt uforskammet vis. Som når OFWGKTA pusher ‘Free Earl’-trøjer, og ingen ved, om han er fængslet eller har fået stuearrest. Det virker, og jeg vil både høre og vide mere.

Earl Sweatshirt. 'Earl'. Album. OFWGKTA.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af