Peter Bjorn and John

Mens vi i Danmark først lige er sluppet af med lortevejret, tager svenske Peter Bjorn and John allerede forskud på sommerens glæder med deres mest muntre udgivelse til dato. ‘Gimme Some’ er trioens femte studiealbum og byder på solskinsmættet indierock af den lettilgængelige slags.

Rent lydmæssigt favner Peter Bjorn and John bredere end på tidligere udgivelser. De afropoppede ‘Dig a Little Deeper’ og ‘Eyes’ sender fluks tankerne til Vampire Weekend, mens ‘I Know You Don’t Love Me’ lukker ballet med regulær postpunk. Fælles for alle 11 skæringer er dog trioens hookbaserede og uprætentiøse tilgang til indierocken, der baner vejen for et hitalbum uden svage numre. Gamle fans vil formentligt anklage ‘Gimme Some’ for at være overfladisk og poppet, ligesom numre som ‘Second Chance’ og ‘Lies’ for nogen vil fremstå som guilty pleasures. Men det er svært at argumentere imod så solidt pophåndværk, som den svenske trekløver her leverer.

Man kan muligvis mene, at der mangler sammenhæng mellem numrene og mere variation i det konstant høje intensitetsniveau og tempo. Men numrenes kvalitet og albummets overraskende lange holdbarhed gør, at man bærer over med det og nyder ‘Gimme Some’ for, hvad den er: En popinficeret indierockplade med potentiale til at trække Peter Bjorn and John op i indiepoppens absolutte superliga.

Peter Bjorn and John. 'Gimme Some'. Album. Cooking Vinyl/Cosmos.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af