‘Greatest Hits 2011’: Det er kun et spørgsmål om tid, før Kidd udvider territoriet

‘Greatest Hits 2011’: Det er kun et spørgsmål om tid, før Kidd udvider territoriet
Kidd. (Foto: Rasmus Skousen)

»Hele Danmark kigger nu / original med en stil du ik’ kan gennemsku’«, boaster Kidd på sin seks numre lange debut-ep, og det er netop hans skæve stil, der gør, at den unge Nørrebro-rapper deler vandene som få andre.

Det sommerhittende internetfænomen ‘Kysset med Jamel’ fik først folk op af stolene, for Kidds flabede, skingre vokal – halvt syngende, halvt rappende – er så anderledes, at du bare tage stilling til den. Begrænset i spændvidde og teknik, måske, men så oversvømmende i attitude og personlighed, at han får selv enderim til at fremstå excentriske.

Og Kidd boltrer sig på debuten i et univers, der spænder meget bredere end hans vokal. Skørmand og TopGunn spytter mere maskuline gæsterim, imens produceren Eloq dropper enormt varierede tracks – fra et skævt J Dilla-beat på ‘Okay’, over spartansk Neptunes-stil på ‘Groupies’ til synkoperede synths og stort autotune-omkvæd på singlen ‘Ik lavet penge’.

Det er dog producerduoen Partners, der leverer Kidds potentielt største hit med den fantastiske ‘Uuh det er så svært at være så god’, der med trance-synth, et bangende refræn og klaver-intermezzo ditcher rustne skel mellem god og dårlig smag og stormer skamløst mod højere luftlag.

Og selv om Kidds verden roterer om gennemknaldede komponenter som groupies, fest, proppede Facebook-inbokse, røg, damer og byrden ved at være en fornyer, så fremstår universet charmerende uhøjtideligt og gennemført autentisk.

Han lever nemlig allerede en stjernetilværelse i sit eget lukkede københavnermiljø, og det er kun et spørgsmål om tid, før Kidd udvider territoriet.

Kidd. 'Greatest Hits 2011'. Ep. Cheff/ArtPeople.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af