Cat Caught Lark

Bevæbnet med vintervenlig, musikalsk tosomhed synger danske Cat Caught Lark de mørke måneder ind med et debutalbum, der pakker lytteren ind i varme, intime neo-folk-melodier. ’Prey Vs. Predator’ byder på en behagelig samling sæsontilpassede numre, der snor sig rundt i melankolske singer/songwriter-saligheder. Hertil undertoner af en rocket råhed spundet ind i et reflekteret, sværmende tekstunivers ledsaget af duoens stærke vekselvirkende vokalføring.

Med ’As I Wake You Up’s referencer til surf-bølgens hypnotiserende døsighed åbner albummet op på ægte afslappet lo-fi-manér, der langsomt gradueres over i tilbagelænet præriestemning, hvor Johan Kolstrup agerer ensom cowboy i selskab med Camilla Bangs bløde, nærværende stemme. Tempoet stiger flere gange klædeligt i takt med albummets udfoldelse, hvor numre som ’Boy Girl’ og ’Come on Girl’ for alvor bringer den simrende rockede sprødhed op til overfladen, hvilket skaber en positiv afveksling fra det dominerende tyste lydbillede. For på trods af, at Cat Caught Larks melodier overvejende emmer af stemningsfuld og guitarlun afdæmpethed, formår dette langsomme tempo en sjælden gang at være en anelse søvndyssende.

Albummets højdepunkter er uden tvivl Kolstrup og Bangs evne til at skabe imponerende skønne vokalharmonier, der med en original yndefuldhed inviterer til gentagne intense gennemlytninger. Dette udfoldes på fornemmeste vis i afslutningsnummeret ’Stroking Heart’, som langsomt bygges op med en sagte elektrisk guitar, hvorefter sangen kulminerer halvvejs mod slutningen, når duoen smukt komplementerer hinanden og sammen synger solen ned i det vilde vesten.

Cat Caught Lark. 'Prey vs. Predator'. Album. CD Baby.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af