Zulu Winter

Når man skifter universitetsbøgerne ud med en guitar, er det måske ikke altid forventeligt, at venneskaren beskriver det som et fornuftigt valg. De fem medlemmer af Zulu Winter har dog som flere af deres kollegiale forfædre blæst på normerne og gået kunstens veje. Heldigvis, for ellers var der gået megen musikalsk talent til spilde på de britiske læsesale. Vi taler charmerende, følsom indierock med falset en masse.

Sangene flyder i følelser og melankolske dansebeats, kreeret med lag af hvirvlende instrumenteringer, der arbejder med dejligt uoriginale og letfordøjelige guitarriff og trommerytmer i front. Umiddelbart er der som sådan ikke noget banebrydende nyt her. Men gør det noget?

Hvis først radiostationerne får øje for de her drenge, så er der i hvert fald temmelig mange hit-potentielle lydbølger på vej ud i luften. Med energiske basgange og årstiden in mente har debuten særligt sine mange up-tempo-numre som force, der fornemt kommer til udtryk i ’We Should Be Swimming’ samt den højstemte ’Silver Tounge’.

Læs også: Breakin’ Sound – Zulu Winter

Det er selvfølgelig en smagssag, men med frygt for at fornærme særligt nærtagende Coldplay-fans, så går der lige lovlig megen Chris Martin i den på skæringer som ’You Deserve Better’ og ’Moments Drift’.

Det er absolut ikke fordi, at kvalitet og manglende originalitet er uforenelige størrelser. Det er bare lidt ærgerligt, at sanger Will Daunt og følge ikke bevarer mere af deres egen lyd, når nu Zulu Winter langt hen ad vejen placerer sig højt i hierarkiet af nyopdagede indieblomster.

Zulu Winter. 'Language'. Album. PIAS/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af