The Weeknd dominerer på Apples nye radiostation – hiphop den førende genre

The Weeknd dominerer på Apples nye radiostation – hiphop den førende genre

Den 30. juni pressede Apple sig ind på streaming-markedet med lanceringen af Apple Music. Udover at være en streamingtjeneste, inkluderer Apple Music også radiostationen Beats 1, der sender 24 timer i døgnet, og social media-funktionen Connect, hvor man kan følge sine favoritartister.

Her halvanden måned efter lanceringen har nyhedsmediet Quartz undersøgt hvilke sange, artister og genrer, der på Beats 1 blev stærkest repræsenteret i juli. Det er der kommet interessante statistikker ud af. I alt har der været 12.445 afspilninger, men kun 3.371 enkelte sange. Hver sang er altså i gennemsnit blevet afspillet 3,7 gange. Det skal fordeles på de i alt 2.100 artister, der har fået playtime.

The Weeknd topper som den mest spillede artist med 180 afspilninger og med den mest afspillede sang. Det drejer sig om hans seneste single ’Can’t Feel My Face’, der samlet er blevet afspillet 107 gange. En forklaring på dette kan være The Weeknds opbakning til og samarbejde med Apple Music: Han optrådte til lanceringseventet i juni og har via Apple også offentliggjort musikvideoen til singlen.

Ved siden af The Weeknd er de mest spillede artister Drake, Disclosure og Fetty Wap, mens de øvrige tophits er Halseys ’New Americana’ og Selena Gomez’ ’Good For You’.

Top_artists.    Top_tracks2
Hiphop står i statistikken som den dominerende genre på radiostationen, men datasættet har kun inkluderet genreinformationer på halvdelen af de afspillede sange. Det skal også bemærkes, at det er iTunes’ genreinddeling, der har gjort sig gældende, så her er statistikken altså ikke helt repræsentativ.

Top_genres
Da Apple lancerede Beats 1 blev det proklameret, at Beats 1 ville være en global radiostation, der ville sende live 24 timer i døgnet. Det er da også rigtigt, at der sendes 24 timer i døgnet, men som en skribent hos The Verge gør opmærksom på, er realiteten nærmere, at Beats 1 ikke sender live, men gentager 12-timers blokke. Om eller hvordan det påvirker undersøgelsen har Quartz ikke gjort opmærksom på.

Man kan læse mere om undersøgelsen HER.

Læs også: Kommentar: Apples nye musikstreamingtjeneste virker ikke revolutionerende

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af