Rap-talentet Little Simz viste både nerver og stærkt grime-flow i Pumpehuset

Rap-talentet Little Simz viste både nerver og stærkt grime-flow i Pumpehuset

Der er to bemærkelsesværdigt forskellige historier om Little Simz. Der er den om den knivskarpe rimspytter, der bliver lovprist af Jay Z og Kendrick Lamar, kalder sig selv for ’konge’ og bliver overlæsset med stjerner af begejstrede anmeldere. Og så er der den om den spinkle 21-årige pige, der kommer ud på Pumpehusets lille scene iført genert smil og sit pæneste sorte søndagstøj og virker lykkelig over, at godt hundrede Københavnere er kommet for at se hende.

Begge inkarnationer var med på scenen i Pumpehuset søndag aften – det første stop på hendes første turné som hovednavn. En usammenhængende oplevelse, der ligesom hendes glimrende debutalbum rummede den fascinerende følelse af at iagttage et usædvanligt talent, der langsomt forsøger at finde sit udtryk.

Setuppet var all hiphop: Simz plus en dj. Et modigt valg, der betød at alle øjne og ører var rettet mod hovedpersonen og hendes rap. Det kneb indledningsvist lidt for den unge London-dame med at løfte sangene alene. Hun fik aldrig blæst luft under den smukke, atmosfæriske ’Wings’, og på ’Tainted’ kæmpede hun med det Drake-flow, hun så overlegent og ubesværet rammer på studieindspilningen. Simz og hendes dj gik også galt af hinanden et par gange og måtte redde den på charme og stor velvillighed fra publikum.

Simz blev dog bedre og bedre, og brikkerne faldt endelig på plads med ’Dead Body’, hvis grime-inspirerede produktion buldrede befriende simpelt ud af højtalerne. Det var en lyd, det minimalistiske setup var væsentligt bedre gearet til at levere, og det satte heldigvis tonen for koncertens sidste del, der – næsten – blev leveret som en serie af hårde grime-punches, hvor Simz’ rap hamrede af sted i tandem med beatet.

Dog kun næsten. Midt i det minimalistiske basrap-inferno trak Simz en guitar frem og spillede den tilbagelænede ’Interlude’ med Bibi Bourellys soulede vokal, mens hun smilende fremviste sine begrænsede evner på instrumentet.

Det var et godt billede på en voldsomt talentfuld pige, der stadig kæmper lidt med at finde ud af, hvad det er, hun er så god til.

Læs også: Little Simz vil sprænge fordommene: »Jeg fik at vide, at det jeg lavede, var godt af en pige at være«

Little Simz. Koncert. Pumpehuset.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af