Wangel om sine fem favoritnumre på debutalbummet ’Freedom’ – »Det er jo en meget personlig plade«

Wangel om sine fem favoritnumre på debutalbummet ’Freedom’ – »Det er jo en meget personlig plade«

En mørk stemme skærer gennem himmelske synthflader og tonsende beats. Det er lyden af ’Freedom’ – åbningstracket på Wangels debutalbum af samme navn, der udkom i starten af marts. Vokalen tilhører Peter Wangel, der har markeret sig som en unik ny stemme i det danske poplandskab. Vi mødte Wangel i hans lejlighed på Frederiksberg for at høre nærmere om sangerens og sangskriverens egne favoritter fra albummet.

1.’Freedom’

»Vi skrev det, da vi sad den sidste måned i studiet og skulle gøre albummet helt færdigt. Det fik mig til at tænke over, hvad det skulle hedde, og hvad det skulle handle om. Der var også meget, der gik op for mig de sidste to måneder«.

»Grunden til, at jeg har kaldt albummet ‘Freedom’, var, at da jeg gik og skulle lave den tekst til det nummer, så tænkte jeg over min situation lige pt. Hvordan den var. Jeg syntes, det var mega fedt kun at være i studiet og lave musik, og så havde jeg lige sagt mit job op for at hellige mig det her album. Det at have den der mulighed for at udgive min musik og få det ud til folk – det var sådan en fed følelse, jeg havde der«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. ’Time to Eat’

»Hvis man skulle sætte numrene i rækkefølge, ville jeg nok sætte det her som nummer ét. Det er et nummer, som jeg skrev for mange år siden faktisk. Jeg tror i 2011. Dengang spillede jeg alene (han arbejder nu med producer Kasper Ejlerskov Leonhardt, red.), hvor jeg skrev sange og øvede mig derhjemme og indspillede lidt – eller jeg prøvede. Jeg tog tit til mine forældres sommerhus på Langeland alene og var derovre i en uges tid, og der lavede jeg så det her nummer, hvor jeg på en eller anden måde tænker tilbage: ’Hvordan fanden jeg kunne lave det her nummer’? Det gør man – for tit så sker det jo bare«.

»Det har villet nogle forskellige ting, men jeg føler, at det har fået sin rette plads her på pladen. Det giver mig sådan en lille kuldegysning, når jeg spiller det live, fordi der er nogle fede minder i det for mig – fra en fed tid, hvor jeg sad i sommerhuset og bare drømte om at blive musiker i min egen lille verden«.

3. ‘Another World’

»Jeg synes, det er et flot nummer, der har sådan en lang outro, hvor det hele tiden er ved at dirre og briste. Igen handler teksten om min fortid. Det der med at skulle stå alene med en masse ting, som andre rundt om måske kan have svært ved at forstå. De vil måske gerne hjælpe, men de kan ikke helt sætte sig ind i den der ‘Another World’, som jeg følte, jeg var i den gang«.

»Albummet har både de der rigtig mørke sider fra min fortid og så de lysere tider, jeg er gået i møde«.

4. ‘Spinning Head’

»Det er en sang, der er skrevet på guitar, og som også er skrevet for nogle år siden – så den har også lidt af den stil, jeg havde i gamle dage, hvor jeg lavede mere stille og melankolske numre«.

»Den har en virkelig fed stemning, som udtrykker det der med at have et kærlighedsforhold til en kvinde og at skulle lære hende at forstå en selv. Hvis man har haft det svært, eller har haft nogle problemer, så kan det være en stor ting at skulle åbne sig op og forklare – også det der med at være bange for, hvordan folk skulle reagere på det, og hvad de syntes om en efter, man har åbnet op. Man er jo bange for, at de ikke ville have noget med en at gøre. Selv om man selvfølgelig er klar over, at det aldrig ville ske«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. ‘On Doing Wrong’

»Vi ville gerne lave en plade, der kunne vise de sider, jeg har og har haft. Det er jo en meget personlig plade – det kan jeg jo ikke komme udenom. Så vi ville gerne lave nogle numre, der kunne begge ting – der både kunne være melankolske og indadvendte, men som virkelig også kunne holde en fest, om det så er oppe i ens eget hoved, eller hvor det foregår. Vi ville gerne vise de følelser, jeg har været igennem, og så lavede vi jo bare det her nummer, som bare skal af sted. Det er egentlig det, jeg hæfter mig mest ved«.

»For mig – ligesom nogle af vores andre numre – er der en fysik i nummeret, som man gerne vil ud med, som ikke altid behøver at være nogle ord, men bare en energi, der bare skal af sted«.

Læs anmeldelse: Wangel ‘Freedom’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af