Gorillaz varmer op til nyt album med mystisk billedbog, ‘The Book of Noodle’

Gorillaz varmer op til nyt album med mystisk billedbog, ‘The Book of Noodle’

I sidste måned opdaterede Gorillaz deres færd på de sociale medier. Her blev det via billeder og lydklip muligt at følge med i gruppens historie fra 2000 og umiddelbart helt frem mod 2016, hvor tidslinjen ganske belejligt (og ret nysgerrighedspirrende) peger hen imod.

Nu er det animerede band, der holdes i snor af Damon Albarn og illustrator Jamie Hewlett, klar med endnu en opdatering. Denne gang er det bandets guitarist, Noodle, der tages udgangspunkt i, og hendes historie efter 2010-katastrofen i ‘Plastic Beach’ (her skal det nævnes, at ‘Plastic Beach’ kun var en katastrofe i gruppens fortælling – selve pladen af samme navn fra samme årstal var ganske formidabel).

Historien om Noodle, der kan opleves via gruppens sociale medier og via Twitter-opdateringerne herunder, følger guitaristen, der efter angrebet på Plastic Beach endte med at blive plejet af en gammel perledykker i en japansk fiskerby. Her begyndte hun selv at dykke efter perler, indtil hun en dag fandt en musling, der indeholdt en ualmindeligt ond formskiftende djævel ved navn Mazuu.

»Men at finde en formskifter er som at lede efter et skæg til en Arcade Fire-koncert«, lyder det i historien. Men heldigvis lykkes det alligevel Noodle at finde og halshugge Mazuu, hvorpå hun flygter ved at sende sig selv til Gorillaz-bandmedlemmet Murdoc via FedEx.

Detaljerne om Gorillaz’ kommende album er endnu ganske få, men Damon Albarn skulle i hvert fald både have arbejdet sammen med De La Soul, Snoop Dogg, Jean Michel-Jarre, Liam Bailey og Vic Mensa, så der skulle umiddelbart være lidt af hvert at se frem til, når tegneseriegruppen sætter deres femte album i verden – forhåbentlig ganske snart.

Læs også: 12 navne Roskilde Festival bør booke til Orange Scene – inkl. Gorillaz

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af