Her er 13 koncerter du skal opleve i november

Det er højsæson for koncerter, og november er mildest talt spækket med tilbud. Vi har skåret vores guide for den kommende måned ned til 13 udvalgte og udeladt allerede udsolgte shows som Gorillaz, Jungle, Alex Cameron, Joey Bada$$ og Mount Eerie.
Her er 13 koncerter du skal opleve i november
Princess Nokia. (Foto: Emma McIntyre/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Run the Jewels + Danny Brown
2. november, Tap1

Killer Mike og El-P spillede en stærk koncert på NorthSide i juni, og hiphopmakkerparret er kendt for både humor og en aggressivitet, der udmønter sig i både musik og live-optrædener. Deres musikalske katalog rummer tre selvbetitlede og ret så roste album, og i Tap1 kommer de ikke engang alene, men med besøg fra Detroit-rapperen Danny Brown.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Minds of 99
Turné

The Minds of 99 er snart aktuelle med deres næste udgivelse ‘Solkongen’, og til årets P3 Guld gav de en forsmag på varerne med en live-optræden af singlen ‘I’m Gonna Die’. I løbet af november spiller de koncerter i hele Danmark, og det er netop blevet afsløret, at de har den unge popduo Barselona med som support.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Future Islands
3. november, Tap1

Der har været ganske rig mulighed for at opleve Future Islands i Danmark de seneste år. Allerede i år har de spillet to koncerter på dansk grund – først en intimkoncert på Jazzhouse og dernæst på årets Roskilde Festival. Ikke desto mindre er Future Islands’ showmanship konsekvent i top, og trækplastret er som altid den meget karismatiske forsanger Samuel Herring, der tryllebinder publikum med sin halvbrølende vokal og karakteristiske hoftedans. Med sig har bandet blandt andet deres nyeste album ‘The Far Field‘.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bisse x Keiji Haino + Ying-Hsueh Chen
7. november, Lille Vega

Det er virkelig svært at forudsige, hvad man kan forvente sig af denne koncert, som er en del af G((o))ng Tomorrow Festival, men én ting er sikkert – det bliver noget særligt. Den japanske støjrockguitarist Keiji Haino er en prominent figur inden for støjkunst og eksperimenterende musik, og få dage inden denne koncert opfører han et kunstværket ‘Miracle’, hvor 88 pianister skal forsøge at ramme hver deres tangent på det samme klaver. Hvad han og Bisse kan få skabt sammen kan være alt mellem himmel og jord, og det bedste råd vil måske være at forvente det uforventelige. Inden koncerten kan man opleve Ying-Hsueh Chen, der er en visionær slagtøjsspiller med base i København.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

(Sandy) Alex G
8. november, Loppen

(Sandy) Alex G (tidligere kendt som bare Alex G) er kun 23 år, men har allerede et hav af album på samvittigheden. Albummet ‘DSU’ fra 2014 fik stor ros med på vejen, og han tiltrak sig sågar opmærksomhed fra Frank Ocean, der inviterede ham med på både ‘Endless‘ og ‘Blonde‘. Hans nyeste album ‘Rocket’ udkom i maj og fandt en plads på vores sommerliste over halvårets hidtil bedste udenlandske album. Du kan opleve hans halvskramlede, til tider country-klingende lo-fi-rock i de meget passende rammer på Loppen. Opvarmningen bliver leveret af den norske, elektroniske musiker Hôy La.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ellis May
10. november, Ideal Bar

Sophia Maj er kvinden bag Ellis May, og med en baggrund i lyddesign fra Den Danske Filmskole producer, komponerer og synger hun alt i soloprojektet. Foreløbig har hun kun udgivet de to singler ‘Old Love’ og ‘Surrender’ som Ellis May, men vi fangede hende tidligere på året live til Spot Festival, hvor der til tider gik regulær techno i den singlernes afdæmpede karakter til trods. Koncerten i Ideal Bar bliver en mulighed for blive klogere på, hvor musikken fra det danske talent er på vej hen.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Slår Skår / Anders Boserup / Hong Kong
10. november, Bolsjefabrikken

Fredag den 10. november bliver en aften i festens og nysgerrighedens tegn på Bolsjefabrikken. Slår Skår har udgivet ep’en ‘Fra der hvor jeg sidder kan jeg bukke bakkerne omkring mig’, der er et miks af støjende, syrede passager og mere melodiske poppede numre. Anders Boserup, der er en del af Vellness Plader-familien, optræder med et stort band og en bred genrepallette, mens Hong Kong nok vil levere aftenens mest poppede, catchy set.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Princess Nokia
11. november, Voxhall + 15. november i Store Vega

Princess Nokia har allerede spillet tre danske koncerter i år, men op til hendes planlagte koncert i Store Vega i september, var hun nødt til at aflyse på grund af udmattelse og påkrævet ro. Koncerten er rykket til 15. november (samme måned, som en koncert på Voxhall i Aarhus var og er programlagt), og forhåbentlig har hun haft tid til at restituere og komme på benene igen. Siden de tre koncerter har Princess Nokia udgivet en deluxe-version af sit debutalbum ‘1992’ med hele otte ekstranumre, så hvis du er en af dem, der allerede har set Princess Nokia én gang i år, behøver du ikke være bange for, at denne koncert bliver en gentagelse.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Moses Sumney
14. november, Lille Vega

Moses Sumney er indehaveren af en gudsbenådet vokal med et imponerede falsetregister, og hans eksperimenterende univers af artpop og soul har vakt interesse hos kunstnere som Solange og James Blake. I starten af oktober udgav han det konceptuelle album ‘Aromanticism‘, som han har med til koncerten i Lille Vega. Et album der dvæler ved samfundets normer og ideer om kærlighed.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Perfume Genius
14. november, Studie 2

Han spillede på Haven Festival i sommer, og nu er han klar til at indtage DR’s Koncerthus. Mike Hadreas’ univers kredser om ret så tunge emner som kronisk sygdom og hate crimes, men alt sammen svøbt ind i et bombastisk barokpoppet univers. Særligt det seneste album ‘No Shape‘ havde en mere optimistisk lyd end de forrige album, og de vilde energiudladninger i musikken skal nok få taget til at lette i DR’s Studie 2.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

J Hus
20. november, Pumpehuset

Sidste år spillede han på et tætpakket Rust, og nu har du mulighed for at høre ham i knap så trange omgivelser. 21-årige J Hus er et ekstremt lovende navn på den britiske rapscene, og han er særlig kendt for sit miks af genrer som afrobeat, r’n’b og dancehall, der spæder hiphoppen op. Singlen ‘Did You See’ var uundgåelig denne sommer, og hvis du har brug for et musikalsk input, der emmer af sol og varme, er J Hus i Pumpehuset et godt bud. Med sig har han debutalbummet ‘Common Sense’.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The War on Drugs
26. november, Tap1

The War On Drugs spillede i 2014 i Aarhus og København og var også forbi Roskilde Festival i 2015. To år og et nyt album senere er de klar til at spille i det nye Tap1 på Amager – endda hele to koncerter, hvor den første den 25. november er udsolgt, men der er stadig billetter til nummer to. Mens den ene af bandets oprindelige grundlæggere Kurt Vile netop har udgivet et album sammen med Courtney Barnett, har The War On Drugs med Adam Granduciel i front i august udgivet det fremragende album ‘Deeper Understanding‘ fuld af landevejsrockede numre, der skriger på at blive forløst live.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Soundvenue Session: Mist
26. november, Pumpehuset

I samarbejde med LiveNation er vi meget stolte af at præsentere den britiske rapper Mist til en Soundvenue Session i Pumpehuset. Mist har sin egen stil, og ligesom J Hus er han en del af den spændende og sprudlende hiphopscene i England, der ikke er bange for at blande genrer på kryds og tværs. Udover at stå bag hits som ‘Ain’t the Same’, ‘Karla’s Back’ og ‘Smokey’ har Mist senest gæstet den før omtalte J Hus-album ‘Common Sense’, og når han kommer til Pumpehuset, er der ingen tvivl om, at det bliver en sveddryppende omgang.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af