UK-kamæleonerne Krept & Konan skruer op – og så helt ned – på dobbelt-mixtape

UK-kamæleonerne Krept & Konan skruer op – og så helt ned – på dobbelt-mixtape
Krept & Konan.

Krept & Konan var senest på banen med 2015-udgivelsen af det stjernespækkede debutalbum, ‘The Long Way Home’.

Siden da er der sket meget på den britiske rapscene, og man kunne derfor frygte, at grime-duoen ville drukne i den nye bølge af dancehall- og afrobeat-afarter, der skyller ind over de britiske kyster for tiden.

Men Krept & Konan gør præcis det modsatte ved at udgive to vidt forskellige mixtapes på samme dag. ‘7 Days’ er et soundtrack til de hårde dage på gaden, proppet med 140 bpm-hurtige bangers og en uendelig række af grime-bars. ‘7 Nights’ er et afdæmpet, sexet r’n’b-univers skabt til soveværelset og de lange nætter. Og de fungerer sammen, hver for sig, forfra og bagfra.

Med dobbelt-mixtapet rider Krept & Konan med på den nye bølge af UK-rap uden at vinke farvel til deres grime-rødder – det viser, at de besidder den flersidighed, som er kendetegnende for UK-scenen netop nu. Og så får de ikke mindst hjælp fra alle sider med gæsteoptrædener fra Skepta, Stormzy, Aba Cadabra, J Hus, Hudson East og mange flere.

I slutningen af september udkom der én single fra hvert af de to mixtapes, og til at repræsentere ‘7 Days’ var det den dystre ‘Wo Wo Wo’, der indkapsler den aggressive gadeattitude, der præger størstedelen af dette mixtape. Her er rappen virkelig i fokus på kompromisløse grime-tracks som den næsten otte minutter lange ‘Khalas’ og Konans hæsblæsende solotrack, ‘Last Night In L.A. (Konan Freestyle)’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Men samtidig indeholder ‘7 Days’ også åndehuller som Krepts afro-hyldest ‘Cold Summer’, hvor et bouncy flow leverer racekritiske punchlines i ét væk: »They think, why do blacks love buying ice and that / while they went to Africa and took our diamonds from us / now we just want our diamonds back«. Hertil bygger det afsluttende J Hus-samarbejde, ‘Get a Stacker’ bro mellem de to mixtapes – et greb som harmonerer med J Hus’ egen rolle som brobygger for UK-rappens nye lyd.

»You need to make a nice song that I can listen to at nighttime, not this grime-rap, shouting and stuff«.

Sådan lyder introen til anden halvdel af det dobbelte mixtape, og man kan roligt sige, at ordren bliver leveret lige til døren med ‘7 Nights’. Førstesinglen, den sexede, guitarbårne sommer-banger ‘For Me’, indkapsler Krept & Konans nye lyd: Den står i knivskarp kontrast til »grime-rap and shouting« med bløde kærlighedstekster over lækre r’n’b-influerede melodier – »all your friends saying no, no, no / but your heart’s saying yeah, yeah, yeah«, lyder det.

Flere gæster hjælper duoen på mixtape nummer to. Tory Lanez giver et kortvarigt energiskud med sin autotune på ‘Same Sh*t’, mens Hudson East, der er med hele tre tracks, skruer helt ned for energien og helt op for lækkerierne med low-key og Drake-inspirerede vibes – især i slowmotion-lukkeren ‘Take Time’:

»Why’ you still got your clothes on /… Play a list full of slow songs«.


Kort sagt:
Med dobbelt-mixtapet ‘7 Days / 7 Nights’ rider Krept & Konan med på den nye bølge af UK-rap uden at vinke farvel til deres grime-rødder. ‘7 Days’ er et soundtrack til de hårde dage på gaden, ‘7 Nights’ er et afdæmpet, sexet r’n’b-univers skabt til soveværelset – og de kan kombineres i så høj grad, som man ønsker det.

Krept & Konan. '7 Days + 7 Nights'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af