Her er 12 koncerter, du skal opleve i april

Det er snart april, og der er rigeligt med koncerter at tage til rundt omkring i landet. Fever Ray er udsolgt, og det samme gælder hele C.V. Jørgensens comebackturné, men disse koncerter er der stadig billetter til.
Her er 12 koncerter, du skal opleve i april
Noah Carter på Roskilde Festival, 2017. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Node
Turné

Node har lige udgivet dit debutalbum ‘Cambiarme’, og nu begiver han sig ud på en turné for at spille albummets sange. Han kommer forbi Aarhus, Odense, Aalborg og København med sin globaliserede popmusik, der sætter socialrealistiske tekster over for fængende melodier og dansevenlige afrobeats.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Benal
Turné

Benal fylder meget på de danske festivalplakater til sommer, men der er allerede mulighed for at opleve Benjamin Hav og Albert Wanscher fyre deres lyrisk orienterede og elektronisk funderede rapmusik af her til april. Deres turné starter 6. april i Albertslund og slutter en måned efter med en ekstrakoncert i Store Vega.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Gents + Waldo & Marsha
7. april, Hotel Cecil

For et år siden udgav den 80’er-inspirerede popduo Gents det charmerende debutalbum ‘About Time’, og hvis du har lidt nostalgi for klassisk synthpop, er det helt klart en koncert, du bør tjekke ud. Med sig har de romantikerne fra det psykedeliske sekskløver Waldo & Marsha, der efter en mindre pause er vendt tilbage til at udgive fængende alternativ popmusik – ep’en ‘Villa’ udkommer på fredag. Dette er Waldo & Marshas første koncert siden 2016, og deres første koncert på dansk jord i næsten tre år.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

De Underjordiske
7. april, Tape + 14. april, Hotel Cecil

Nogle af danmarksmestrene inden for syrerock er tilbage: 6. april udkommer ‘Flænger i luften’, der er De Underjordiskes efterfølger til 2015-albummet ‘Ind i flammerne’. Dagen efter står den på releasekoncert på Tape i Aarhus, og hvis man bor i den modsatte ende af landet, kan man blot vente en uge og se dem på Hotel Cecil i København. Uanset hvilken af koncerterne, man tager til, er man i hvert fald blandt de første til at høre de nye sange live.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Giggs
13. april, Studie 2, DR Koncerthuset

Der er lagt an til en hiphopfest af dimensioner, når den engelske rapstjerne Giggs besøger DR Koncerthuset. Ikke alene har han opvarmning fra det festlige danske hiphopkollektiv Rigforevigt og det ligeledes danske raphåb Artigeardit, men han har også grime-kometen Suspect med sig fra hjemlandet. Giggs er med sin road rap-stil en kunstner, der definerer tidens tendenser i britisk hiphop, og hans opvarmningsnavne er på alle måder lige aktuelle.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

A Colossal Weekend – Godspeed You! Black Emperor m.fl.
13.-15. april, Vega

For tredje gang slår Vega op for dørene til den dystre rockfestival A Colossal Weekend, der byder på postrock, postmetal, doom-metal, mathrock, blackmetal og tangerende genrer. De to første dage foregår i Lille Vega med lidt mindre navne såsom Sannhet, Møl og The Oceanm men om søndagen rykker festivalen til Store Vega, hvor festivalen har anskaffet et legendarisk hovednavn i form af de genredefinerende postrockere i Godspeed You! Black Emperor, der gav et brag af en mættet helhedsoplevelse, da de i 2015 sidst gæstede landet.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Zola Jesus
17. april, Hotel Cecil

De seneste omtrent ti år har Nika Roza Danilova udgivet mørk, grum musik fyldt med uortodokse ideer under navnet Zola Jesus. Hendes lyd startede ud i det helt eksperimentelle og har med tiden bevæget sig i en mere poppet melodisk retning. Hendes univers er dog stadig både melankolsk og excentrisk, og det er ikke svært at forstå, hvorfor hun har fået opmærksomhed fra normbrydere som David Lynch og Fever Ray.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Red Bull Music Presents: Krept & Konan + RoseGold + Novelist
20. april, Pumpehuset

Soundvenue har været med til at kuratere denne aften i Pumpehuset, der bliver dedikeret til den Sydlondon’ske hiphoptradition. Vi starter med dansk-britiske Rosegold, der er et af årets mest lovende nye navne, og bagefter står den på den engelske grimeduo Krept & Konan, der oven på et festfyrværkeri af en koncert på sidste års Roskilde Festival gav os det stærke dobbelt-mixtape ‘7 Days + 7 Nights’.

Som om det ikke skulle være nok, fortsætter aftenen med efterfest med grime-stortalentet Novelist og dj-sets fra Shaq og Emil Lange.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Noah Carter
26. april, Store Vega + 28. april, Train

Med Noah Carter har vi noget så sjældent som en dansk rapper med internationalt potentiale. Med ‘Couch Dreams’ sørgede han for en af de stærkeste danske (hiphop)udgivelser sidste år, og han stod for en stor (og kaotisk) fest på sidste års Roskilde Festival. Nu er han klar til sine to første headlinerkoncerter. Koncerten på Store Vega er allerede udsolgt, men der er stadig billetter tilbage, hvis du vil se ham på Train.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lotto Boyzz
27. april, Rust

Med en spændende blanding af r’n’b, caribisk musik og afrobeats har den melodiske Birmingham-duo Lotto Boyzz markeret sig som et af årets mest lovende nye navne. Denne unikke lyd kalder de selv for ‘Afrobean’ (et portmanteau af ‘afro’ og ‘caribbean’), og med den har de turneret som support for J Hus. Deres første danske koncert bliver dog på egne ben, når duoen skal indtage Rust.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ravyn Lenae
28. april, Studie 3, DR Koncerthuset

De seneste par år er hypen så småt begyndt at blive bygget op omkring det amerikanske r’n’b-håb Ravyn Lenae. Med stærk sangskrivning og en stemme, der absolut fortjener at være en del af den store soulliga, er det intet under, at hun allerede er begyndt at turnere med større kunstnere som SZA og Noname.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lucy Dacus
30. april, Stengade

Hun startede med en nedtonet, lettere skramlet folklyd, men efterhånden har 22-årige Lucy Dacus både forfinet sin instrumentation og sin sangskrivning. Nu kommer hun til København med det glimrende album ‘Historian’, hvor hendes lyrik er bedre end nogensinde. De intime omgivelser på Spillestedet Stengade er derfor den helt ideelle ramme for den unge singer/songwriters personlige sange.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af