Soullegenden Aretha Franklin er død

Soullegenden Aretha Franklin er død
Aretha Franklin på scenen i New York, 2017. (Foto: Theo Wargo/Getty Images)

Den legendariske og ikoniske soulsanger Aretha Franklin er død, hun blev 76 år gammel. Det fortæller hendes familie i en udtalelse, der i dag er blevet udsendt via Franklins publicist Gwendolyn Quinn.

Aretha Franklin, også kendt som The Queen of Soul, døde torsdag i sit hjem i Detroit omgivet af familie og venner. Ifølge udtalelsen var dødsårsagen fremskreden kræft i bugspytkirtlen.

»Vi har mistet matriarken og grundstenen i vores familie. Hendes kærlighed til sine børn, børnebørn, niecer, nevøer og fætre og kusiner havde ingen grænser«, udtaler Franklins familie.

Aretha Franklin har haft en af de største og mest hyldede karrierer i soul og musik generelt, og hun er en af de bedst sælgende artister nogensinde med over 75 millioner solgte album. Hun har hertil vundet 18 Grammy-statuetter og var i 1987 den første kvinde nogensinde, der blev indlemmet i The Rock and Roll Hall of Fame.

I løbet af karrieren nåede Franklin at udsende hele 42 album og storhitte med numre som ‘Respect’, ‘Chain of Fools’, ‘Spanish Harlem’ og ‘(You Make Me Feel Like) A Natural Woman’.

Aretha Franklin gav sin sidste optræden i november 2017.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af