Spot Festival must-sees: 12 koncerter du ikke må misse

Spot Festival er kendt for at give sceneplads til en masse nye kunstnere, der brænder efter at blive opdaget, men rutinerede navne er der også plads til: Her er 12 koncerter fra den etablerede del af programmet, som du ikke må gå glip af.
Spot Festival must-sees: 12 koncerter du ikke må misse
Jamaika i Lille Vega. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Artigeardit

Artigeardit er gået fra at være et lovende talent, der både mestrede old school-punchlines og new school-melodier, til at være en kunstner, der har defineret sin rolle på den danske rapscene. Den københavnske rapper har nemlig i dén grad fundet sin stemme på 2018-albummet ‘vildedage‘ og ep’en ‘2.0’ fra i år, der perfekt indkapsler følelsen af at være ung, rodløs og en smule beruset.

Det er altid Artigeardits skarpe, varierede flows, der bærer hans musik, og det kommer også til udtryk live: Rapperen imponerede i Roskildes warmup-program sidste år, og han har siden blandt andet spillet et udsolgt soloshow i Lille Vega og været på turné med Fraads og Lord Siva. I år er han som en af de få danske rappere opgraderet til Roskilde Festivals musikprogram. Så det er virkelig en kunstner, der for alvor er på vej op, man kan fange på Spot Festival i år.

Lørdag den 4. maj: 22.30
Lille Sal, Musikhuset

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Bisse

Bisse er efterhånden fast inventar på Spot Festival, men når man er så produktiv som ham, er der et helt nyt show i vente hvert eneste år.

Sangskriverens seneste album var den symfoniske Danmarksrevy ‘Tanmaurk’, og det er disse store linjer, som bliver opført på Spot sammen med Aarhus Symfoniorkester ledet af dirigent Johan Siberg. Kender man Bisse, og det gør vi vel ret godt efterhånden, bliver det både storladent og teatralsk – og totalt uforudsigeligt.

Fredag den 3. maj: 22.00
Symfonisk Sal, Musikhuset

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Chinah

Chinah foretog et radikalt venstresving med sidste års udfordrende album ‘Anyone’, der på kompromisløs vis satte gruppens r’n’b i klemme mellem det smukke og det grimme.

Vi kårede albummet til et af de bedste i 2018, og det skal blive spændende at se, hvordan trioen blander det nye med det gamle, når de spiller nattekoncert i kongrescenteret.

Lørdag den 4. maj: 00.45 (natten til søndag)
Aarhus Congress Center, Main Stage

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Efterklang

Efterklang var ikke gået i opløsning, de har bare holdt det hele på et meget lavt blus siden 2014, hvor fokus blev skiftet til projektet Liima.

Nu er de dog tilbage, og koncerten på Spot Festival bliver speciel af flere årsager. For det første optræder de med barokensemblet B.O.X., og for det andet vil de side om side med bagkataloget fremføre nye og endnu uudgivne sange – på dansk!

Fredag den 3. maj: 21.15
Store Sal, Musikhuset

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Erika de Casier

Erika de Casier har gennem det seneste år eller to skabt nogle af de mest sublimt ubesværede og nærmest arrogant henkastede r’n’b-sange hertillands. Saint Cava-sangeren (der dog virker til at satse på solokarrieren) har skabt en række sange, der blander 90’er-r’n’b med en snert af house og tit indkapsler følelsen af at lade sig drive eller at søge hen mod noget.

Som ‘Intimate’, der handler om at blive hjemme og pjække fra det hele, eller ‘Do My Thing’, der handler om at tage ud i natten og, ja, gøre sin ting. Erika de Casier har dog stadig kun udgivet meget få sange, så Spot-koncerten bliver nok også et oplagt sted at høre mere materiale.

Fredag den 3. maj: 23.30
Tape

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Fraads

Fraads er ikke som de andre hiphopartister. Duoen, der består af produceren David Engelbrecht og rapperen Papa Erotic, har nemlig skabt et univers, der er en del mere eksperimenterende, følsomt og uforudsigeligt, end vi er vant til fra de fleste rapkunstnere. Papa Erotic har en nærmest Lord Siva-agtig evne til at krænge sig ud på Engelbrechts ukonventionelle beats.

De imponerede allerede på sidste års Roskilde Festival, hvor de spillede på Countdown-scenen, og senest har de været på turné med Lord Siva og Artigeardit. Men de føles stadig som et navn, der kun lige er begyndt at udforske sit potentiale –  så deres Spot-koncert bliver et perfekt tidspunkt at se en af landets mest lovende hiphop-grupperinger.

Lørdag den 4. maj: 20.20
Aarhus Volume

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Jamaika

Jamaika slog ned som en meteor på den danske hiphopscene, da han udgav sin debut-ep ‘Sxb på fri fod’ nytårsdag 2016. Siden har artisten fra Vejle kæmpet med sin fortid og tilbragt meget tid i fængsel. Men i år ser det ud til, at Jamaika endelig har fundet vej tilbage til musikken for alvor.

Han har udgivet det stærke debutalbum ‘Nordsiden’ og givet sine første solokoncerter. Forhåbentlig bliver Spot-koncerten kun begyndelsen på en lang og succesfuld karriere – for hiphopscenen har i dén grad manglet den her unikke stemme, der som ingen andre kan besynge opvæksten i udkantsdanmark og skæbnen i ghettoen.

Fredag den 3. maj: 23.15
Aarhus Volume

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Jenny Wilson & Who Killed Bambi

På to barske, voldsomme og virkelig gode album har Jenny Wilson fortalt, gennemgået og bearbejdet et seksuelt overgreb – først med sidste års ‘Exorcism’, der for lidt siden fik et søsteralbum med det symfoniske ‘Trauma’.

Det er disse album, der er i fokus, når svenskeren gæster Spot Festival, hvor hun får selskab af Mette Dahl Kristensens strygergruppe Who Killed Bambi, der har lavet arrangementer specielt til begivenheden.

Lørdag den 4. maj: 21.30
Symfonisk Sal, Musikhuset

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Liss

Man skal efterhånden tre år tilbage for at finde Liss’ debut-ep ‘First’, men til juni vender den danske gruppe endelig tilbage med ep’en ‘Second’.

For nyligt fik vi så ‘Talk To Me’, den første single siden 2016, der cementerede, at bandets sans for den funk-funklende og r’n’b-smygende popmusik ikke er forsvundet i ventetiden.

Liss har løbende spillet nye sange til en mindre række koncerter, men måske der er endnu mere friskt materiale på progammet til Spot?

Fredag den 4. maj: 21.15
Store Sal, Musikhuset

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Noah Carter

Noah Carter spillede Spot midt i den gigantiske hype, der opstod omkring rapperen lige i starten af hans karriere. Showet for to år siden var en kæmpe fest, der dog også havde en noget upoleret performer som midtpunkt. Så på mange måder er det mere interessant at se Noah Carter nu end det var i 2017.

For den københavnske rapper har vist sig at være en tilbagetrukken artist, der primært udgiver musik i form af stilsikre album, der dyrker en indadvendt og stemningsfuld r’n’b-lyd. Han virker mere fokuseret på at finde en egen lyd end at finde det næste hit. Derfor kan en koncert i 2019 nok give os en mere klar idé om, hvilken artist Noah Carter har tænkt sig at være, end den hypede festkoncert kunne for to år siden.

Fredag den 3. maj: 23.00
Store Sal, Musikhuset

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

11. Nordic Beats (Baby Bino, Flóni, Jelassi, Kamelen, Lillebittebock, Mangera, Michael Williams, Nikotin & Pelle Peter Jensen)

Okay, det her er i princippet ni koncerter i én, så allerede der må man sige, at Nordic Beats giver valuta for pengene. For selv i en festival som Spot, hvor det myldrer med talenter og events, får man sjældent mange koncerter på så kort tid. Men glem alt om kvantitet: Kvaliteten som navnene til Nordic Beats byder på er faktisk helt i top. For lineuppet er faktisk både et spændende udvalg af helt unge danske navne og mere etablerede kunstnere fra Skandinavien.

Du kan således glæde dig til at opleve den benhårde norske gaderapper Kamelen side om side med den danske emorap-kronprins Lillebittebock, for nu bare at nævne to af de allermest interessante navne her. Men ja, der er jo mange flere gode grunde til at komme – hele ni faktisk, hvis man læser hele lineuppet igennem.

Lørdag den 4. maj: 23.00
Aarhus Congress Center, Club Stage

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

12. Yung

Yung leverede et statement af et album med 2016’s ‘A Youthful Dream’, hvor Aarhus-tornadoen Mikkel Silkjær Holm for alvor cementerede sit navn som et af de allermest lovende på den danske rockscene.

Holm har i mellemtiden prøvet ting af solo, men nu virker det til, at fokus atter er på Yung, som skulle have masser af nyt materiale med til Spot, hvor de kan opleves både fredag og lørdag.

Fredag den 3. maj: 23.00 – Knuds Kiosk
Lørdag den 4. maj: 23.30 – Tape

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af