Roskilde-højdepunkter: 12 magiske øjeblikke, der har brændt sig fast i hukommelsen

Vi fik sol, vi fik regn. Vi fik sløje koncerter, vi fik legendariske Roskilde-shows. Men nu er det hele forbi, og tilbage står kun minderne. Vi har samlet 12 magiske musikøjeblikke fra årets Roskilde Festival, som vi ikke glemmer lige foreløbigt.
Roskilde-højdepunkter: 12 magiske øjeblikke, der har brændt sig fast i hukommelsen
Under Cardi B-koncerten på Orange. (Foto: Alexander Hjorth Jespersen/Soundvenue)
Rosalía og hendes dansere på Roskilde Festival. (Foto: Bo Källberg/Soundvenue) 

1. Rosalía beviste, hvorfor hun er fremtidens stjerne

De tårnhøje forventninger blev fuldstændig indfriet, da det spanske flamencopop-fænomen Rosalía foran et propfyldt Avalon beviste, hvorfor hun er fremtidens globale popstjerne. Det gennemførte show, med rosenrøde visuals, hvidklædte dansere og koreografi, var ved at eksplodere ud af teltet. Rosalía selv dansede, charmerede og ikke mindst sang sig helt ind i hjerterne på os med en vokal, der har en uforståelig kraft. Når Rosalía snart spiller på de større scener, vil man kunne sige, at man var der dengang på Avalon.

Læs vores anmeldelse af koncerten HER.

Mø på Roskilde Festival. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)

2. Mø sang Spice Girls med lidt assistance udefra

er kæmpe Spice Girls-fan, det er ikke nogen hemmelighed. Og hun har også tidligere spillet gruppens 1996-hit ‘Say You’ll Be There’ i livesammenhænge. Men på Orange Scene blev den altså lige bobbet en tand op, da Karen Marie Ørsted i sit Spice Girls-øjeblik fik besøg af barndomsveninden og den tidligere bandmakker Josefine Struckmann og Danmarks måske varmeste unge popstjerne lige nu, Jada. Det var som om, at flere generationer af popmusik smeltede sammen lige dér.

Læs vores anmeldelse af koncerten HER.

Travis Scott på Orange Scene. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)

3. Travis Scotts sceneshow

Hvis man ikke har stemmen til at bære et kæmpestort liveshow – og det har Travis Scott ikke – må man tage andre midler i brug. Røg, ild, laser, effekter: Den amerikanske rapper havde det hele. Hans Orange-show var en opvisning i, hvordan magi kan opstå ud af næsten ingenting, og på en måde var Scott mere en dirigent af magiske eksplosioner og effekter end en rapper. Koncerten fik sin styrke af, at han vidste præcis, hvornår bomberne skulle detoneres.

Læs vores anmeldelse af koncerten HER.

Barselona på Roskilde Festival. (Foto: Bo Källberg/Soundvenue)

4. Barselonas perfekte strømsvigt

Det er ethvert bands største koncertmareridt, men til Barselonas eftermiddagsoptræden på Avalon faldt et strømsvigt faktisk ud til bandets fordel. Det skete nemlig til allersidst i showet, som netop havde været optaget af livets og kærlighedens mulige ophør, og sådan satte strømmens (og musikkens) meget bratte ophør et besynderligt, men alligevel ret perfekt punktum for den stærke koncert.

Læs vores anmeldelse af koncerten HER.

Christine and the Queens på Roskilde Festival. (Foto: Andreas Holm/Soundvenue)

5. Christine and the Queens dansede Arena i knæ

Ja, det er måske lidt banalt, men det er bare fedt med dansere til koncerter – specielt når det lige bliver løftet til et lidt højere niveau end de sædvanlige leverpostejs-backupdansere. Særligt var det i den grad til Christine and the Queens’ onsdagspopfest på Arena, hvor franske Héloïse Letissier og de super skarpe dansere fik eleveret festen helt op under teltdugen med forunderlige og mageløse synkrone koreografier.

Læs vores anmeldelse af koncerten HER.

Skepta på Roskilde Festival. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)

6. Skeptas skørt stærke vokal

Vi lever i en moshpit-tid, hvor energi og aggression er kodeord for mange nye rappere. Og ja, Skeptas koncert var nok den mest moshpit-fyldte oplevelse på hele årets Roskilde Festival. Men hvis man drev lidt ud af pitten og rent faktisk fokuserede på musikken, kunne man høre noget helt unikt: En ubestridt legende inden for grime, der stadig er på toppen af sine evner vokalmæssigt. Hvert ord sad simpelthen, når Skepta skød sine rim afsted. Koncerten på Arena placerede ham som minimum i top-10 af verdens bedste liverappere lige nu.

Læs vores anmeldelse af koncerten HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Jada crowdsurfede hele vejen fra mixerpulten til scenen

Da Jada havde spillet størstedelen af sin koncert, forsvandt hun fra scenen på Avalon. Men i stedet for endnu et kostumeskift stod hun pludselig bag os allesammen på mixerpulten og sang ‘Keep Cool’. Som om det ikke var nok, crowdsurfede hun tilbage til scenen samtidig med, at hun brændte helt igennem på sidste omkvæd.

Læs vores anmeldelse af koncerten HER.

Spleen United på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

8. Spleen United slap dyret løs til comeback-koncert

Tilbage i 2013 spillede Spleen United en kaotisk koncert på NorthSide, hvorefter de annoncerede en pause på ubestemt tid. Altså lige indtil torsdag nat kl. 02.00 på Arena, hvor de danske synthrockere igen slap dyret løs og lod de dystre electrohymner pumpe ud over pladsen. Et voldsomt comeback med drama i lange baner.

Læs vores anmeldelse af koncerten HER.

Cardi B på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

9. Cardi B’s første fem minutter på Orange

Det er ikke længe siden, Cardi B var stripper. Og det er ikke længe siden, hun var en realitystjerne. Så det er imponerende, at hun på bare et år eller to har stablet et så stærkt show sammen som den solide Orange Scene-præstation, hun leverede onsdag aften. Men det var svært at benægte, at koncerten tabte pusten i løbet af sin 45 minutter korte levetid. Men åh, hvor var det vildt i begyndelsen! Især da hun susede igennem åbningssangen ’Get Up 10’ med hæsblæsende fart og knivskarp vokal. Hun kunne ikke holde det høje niveau. Men hold op for en start.

Læs vores anmeldelse af koncerten HER.

Hans Philip på Roskilde Festival. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)

10. Hans Philips følsomme finale

Den tidligere Ukendt Kunstner-frontmand forløste på Arena en virkelig fascinerede forvandling fra rapstjerne til Frank Ocean-inspireret soloartist. De nedbarberede sange fra ’Forevigt’-albummet skabte en intim oase i Roskildes larm, men det absolutte højdepunkt i koncerten (og et af festivalens største af slagsen) var den kollektive ekstase til afslutteren ’Langt væk’, der var det eneste Ukendt Kunstner-nummer, Hans Philip spillede. Alle sang med, alle følte den, og de fleste fældede nok en lille tåre.

Læs vores anmeldelse af koncerten HER.

Robert Plant and the Sensational Space Shifters på Roskilde Festival. (Foto: Andreas Holm/Soundvenue)

11. En rutineret rockløve viste stormform som 70-årig

78-årige Bob Dylan havde ikke meget at byde på, da han onsdag sad begravet bag klaveret på Orange Scene, men en dag senere viste en anden rocklegende, at alder altså ikke behøver være en begrænsende faktor. Robert Plant har rundet de 70, men på Arena viste han i den grad, hvordan rockhistoriens vingesus kan leveres på livsbekræftende vis, selv om krøllerne efterhånden er grå.

Læs vores anmeldelse af koncerten HER.

Robyn på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

12. Gribende fællessang til ‘Dancing On My Own’

Ja, det er det allermest åbenlyse højdepunkt at fremhæve, og Robyns popfest på Orange var så meget mere end det. Men det var altså bare komplet rørende og helt igennem magisk, da der var Orange fællessang til ‘Dancing On My Own’.

Læs vores anmeldelse af koncerten HER.

Oversigt: Her er alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af