Den britiske rapper Ty er død af coronavirus

Den britiske rapper Ty er død af coronavirus

Den britiske rapper Ty er død i en alder af 47 år, efter han blev smittet med covid-19 tidligere på året og efterfølgende blev lagt i kunstigt koma. Det skriver The Guardian.

Ty, med det borgerlige navn Ben Chijioke, blev født i England af nigerianske immigrantforældre. Han udgav sit debutalbum ‘Awkward’ i 2001, der bød på et særligt britisk take på den amerikanske boom-bapstilart.

Han blev særligt kendt for efterfølgeren ‘Upwards’, som sikrede ham en nominering til den prestigefyldte Mercury Prize, hvor han konkurrerede mod artister som Amy Winehouse, Franz Ferdinand og Snow Patrol.

Han udgav sit sidste album, ‘A Work of Heart’, i 2018, hvorefter han dannede supergruppen KingDem med sine britiske rapkollegaer Rodney P og Blak Twang.

I april blev Ty indlagt på hospitalet med corona. Rapperen blev lagt i kunstigt koma og efterfølgende udskrevet fra intensivafdelingen, da han viste tegn på bedring. På den almindelige sengeafdeling blev han dog ramt af lungebetændelse, der i kombination med corona kostede ham livet.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af