Ida Laurberg: Her er 10 sange, der har defineret mig – fra tude-tracks til geniale Billie Eilish

Ida Laurberg har netop udgivet sin debut-ep 'Phase Five', og i den anledning har vi fået det danske poptalent til at fortælle om ti numre, der har formet hende som musiker.
Ida Laurberg: Her er 10 sange, der har defineret mig – fra tude-tracks til geniale Billie Eilish
Ida Laurberg.

En sang jeg har på repeat lige nu:
Donna Missal ’Let You Let Me Down’

»Jeg har fulgt Donna Missal i noget tid, efter jeg første gang hørte hendes sang ’Keep Lying’, og jeg blev simpelthen så glad, da jeg så, at hun endelig havde udgivet et helt album. En af de første sange, jeg hørte fra albummet, var ’Let You Let Me Down’. Sangen ramte mig, fordi den er super relaterbar for mig, og så synger hun bare så sindssygt godt. Og måden, hvorpå hun blander pop, rock og country, ikke kun i denne sang, men på hele albummet, er så lækkert«. Hør på Spotify HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den første sang jeg kan huske gjorde et indtryk:
Donna Summer ’Last Dance’

»Den her sang er det første minde, jeg har om at blive forelsket og interesseret i musik. Jeg fandt den på en cd, jeg havde, som var fulgt med en Bratz-dukke. Jeg hørte sangen på repeat, indtil jeg kunne den udenad, på trods af, at jeg kun var omkring fem år gammel og altså ikke kunne engelsk endnu. Vi har gamle hjemmeoptagelser af mig, der skråler og danser til sangen i stuen, så det var nok også første gang, mine forældre fandt ud af, at jeg var lidt vild med at performe«.

En sang der minder mig om mit barndomshjem:
Thomas Buttenschøn ’Smukkere end smuk’

»På trods af, at det helt sikkert er min far, der er grunden til, at jeg selv begyndte at spille klaver og synge, så har min mor også bidraget meget til min interesse for musik. Nogle af mine bedste minder fra min barndom har været, når min mor og jeg har lyttet til musik, når jeg hjalp hende med at lave mad, når vi kørte i bil eller hyggede i stuen. Vi lyttede blandt andet meget til Thomas Buttenschøn, og ’Smukkere end smuk’ var altid en af mine yndlingssange. Ud over det er sangen den perfekte kærlighedserklæring – hvem vil ikke gerne møde nogen, der tænker på én, når de hører den her«. Hør på Spotify HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En sang jeg forbinder med kærestesorger:
Anne-Marie ’Peak (Stripped)’

»Jeg tror, de fleste, der har haft kærestesorger, kan relatere til, hvor frustrerende og hjerteskærende det er, når man ikke har gjort andet end at elske nogen, og man alligevel ikke var nok. Når jeg hører Anne-Marie synge de første par linjer »Wasn’t I enough? Didn’t I amount to you? I don’t blame you for the love that I lost to you«, så kan jeg seriøst ikke lade være med at tude. Præcis derfor har det her været min go-to heartbreak-sang«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En sang hvis tekstunivers slår mig bagover:
Billie Eilish ’Goodbye’

»Jeg elsker at analysere sangtekster, og den her var ekstra spændende at analysere. ’Goodbye’ er sidste nummer på Billie Eilish’ album, og kun hvis du har lyttet grundigt til alle de foregående sange, vil du bemærke, at hele teksten er bygget af små bidder tekst fra de andre sange. Det synes jeg virkelig bare er intet mindre end fucking genialt. ’When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’ er efter min mening et af de mest ikoniske album i nyere tid, og den her sang bandt hele albummet sammen«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En sang jeg lytter til, når jeg er ked af det:
Sampha ’(No One Knows Me) Like the Piano’

»Den her sang rør mig så meget. For det første er det en af de der sange, der føles som om, den er skrevet til én selv. For det andet bringer den så mange minder tilbage, så jeg bliver sådan en dejlig blanding af nostalgisk og vemodig. For mig er det en sang, der føles som et varmt kram, når jeg er ked af det«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En sang med en vokalpræstation, jeg ser op til:
Yebba ’My Mind’

»Der er ekstremt mange svære fraseringer i denne sang, og tit kan historiefortællingen og følelserne godt gå lidt tabt, når man skal koncentrere sig om alt det blær. Sådan er det dog ikke med Yebba på ’My Mind’. Hun har så provokerende meget overskud. Den her sang kan altid få mig til at fælde en tåre – både på grund af hendes evne til at hive en med ind i fortællingen, men også fordi jeg aldrig kommer til at kunne synge denne sang så fejlfrit som hende«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den nyeste tilføjelse til listen over mine all time-yndlingssange:
Joji ’Run’

»Jeg faldt over denne her sang på Instagram, og første gang jeg hørte guitarriffet i starten, blev jeg smaskforelsket i ’Run’. Jeg elsker, at jeg både kan ligge i min seng kl. 3 om natten, kigge op i loftet og græde lydløst til den her sang, men jeg kan også spille den for fuld smadder og skråle med i køkkenet at any time. Jeg har haft ’Run’ på min playliste i snart tre måneder, og jeg er ikke træt af den endnu«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den bedste sang at høre i tourbussen:
Phil Collins ’In the Air Tonight’

»Mit bedste minde fra tourbussen er nok de gange, hvor vi kørte over Storebælt om natten, og alle stresser helt vildt for at time det perfekt, så det ikoniske trommefill rammer lige, som man kører under første søjle. Det er svært at sige præcis hvorfor, men det er et af de der øjeblikke, hvor man føler sig uendelig«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En sang jeg ville ønske, jeg havde skrevet:
Lennon Stella ’Older Than I Am’

»Jeg har efterhånden en ret lang liste med sange, jeg ville ønske, jeg havde skrevet, så nu har jeg bare valgt min nyeste tilføjelse til listen. Som sangskriver er det vigtigste for mig at fortælle min egen historie gennem musikken, men det kan nogle gange være svært at finde den helt rigtige måde at få det sagt på. Så når man hører en sang, der lyder som en præcis genfortælling af ens liv, og som også er helt vildt velskrevet, så ville man bare virkelig ønske, man havde skrevet den. Sådan har jeg det med ’Older Than I Am’«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af