Her er alt, vi ved om Drakes kommende album ’Certified Lover Boy’

Drake er i album-mode, og vi har al grund til at tro, at en udgivelse lander snart. Vi samler op på rygter, spekulationer og informationer om ’Certified Lover Boy’.
Her er alt, vi ved om Drakes kommende album ’Certified Lover Boy’
Drake.

2020 har generelt budt på en masse ny lyd fra Drake.

Først ankom den overraskende udgivelse af mixtapet ’Dark Lane Demo Tapes’, hvor TikTok-hittet ’Toosie Slide’ var at finde. Det blev hurtigt efterfulgt af et DJ Khaled-samarbejde på de to sommerslaskere ’Greece’ og ’Popstar’, hvor Drake rappede om sin ekstravagante livstil. Dernæst påtog han sig endnu en sprogvariant på freestyle-tracket ’Only You Freestyle’ med UK drill-artisten Headie One. 

Masser af musik, bevares, men det er stadig over to år siden, Drake udgav et regulært album. Det ser dog ud til, at der er noget på vej.

Vi har nemlig fået serveret titlen på den canadiske superstjerne sjette studiealbum (’Certified Lover Boy’), og i den forbindelse hørt den tilhørende førstesingle, ’Laugh Now Cry Later’, hvor Chicago drill-rapperen Lil Durk er med som gæst.

Tilmed har Drake tidligere teaset, at albummet var 80 procent i mål, og senest kom OVO Noel med en udtalelse om, at det var endnu tættere på: 90 procent. 

Mens vi venter på, at Drake får nosset sig sammen til de sidste 10 procent, har vi samlet op på rygter, spekulationer og informationer om efterfølgeren til ’Scorpion’ fra 2018.

Titlen

Da vi ikke ved, hvad projektet for alvor indebærer, kan vi spekulere over titlen, som rapperen i øvrigt (uden succes) har forsøgt at få patent på. 

’Certified Lover Boy’. Det lyder pænt Drake-agtigt – eller gør det?

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Når man ser tilbage på de indledende udgivelser i Drakes karriere, mestrede han især sentimentaliteten. Hans (til tider corny) lyrik på numre som ’Best I Ever Had’ og ’Find Your Love’ var noget af det, der satte ham på landkortet. Kan det forventes, at de r’n’b­-prægede kærlighedssange vender tilbage på ’Certified Lover Boy’, således at det stemmer overens med titlen? 

Ifølge et tidligere rygte skulle titlen på albummet faktisk have været ’Skeleton King’. Det skete ikke, men Drakes succes har jo gjort, at han i de senere år har sonderet koldere, mere kyniske aspekter og tematikker.

Det betyder, at der er en anden mulighed for, hvad titlen egentlig er; en hånende tilgang til hans tidligere, bløde identitet fra starten af karrieren. 

»Put my feelings on ice, always been a gem, certified lover boy, somehow still heartless, heart is only getting colder«. Sådan lyder et citat nemlig på det nyankomne ’CLB’-merch lavet i samarbejde med Nike. 

Albumlængden

Et mønster har vist sig i Drakes albumhistorie. Siden ’Take Care’ (med sine 18 tracks) er hvert album generelt blevet længere – altså med undtagelse af ‘Nothing Was the Same’, men lad nu det ligge.

Antal sange pr. album:
‘Nothing Was The Same’: 15
‘If You’re Reading This It’s Too Late’: 19
‘Views’: 22
‘More Life’: 22
‘Scorpion’: 25
‘Certified Lover Boy’: Hvem ved?

I starten af året kom der en klar udmelding fra Drake om det kommende album: Det skulle ikke være lige langt som ’Scorpion’, hvor der for alvor var smæk på; et tosidet (og alt for langt) album.

Drake udtalte: »Det her album bliver nok et mere realistisk udspil. Noget mere koncist. Det kan være det bliver ti eller 11 sange – eller 16. Jeg laver en masse forskellig slags musik, så det er svært at lave et syv numre langt album eller noget lignende«.

Det kommer kun som en lettelse, at Drake nu vælger at prioritere et mindre fyldigt projekt, som formentlig bliver en præsentation af et mere sammenfattet koncept.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Musikken og gæsterne

Singlen ’Laugh Now Cry Later’ er produceret af et stærkt team: Rogét Chahayed, Yung Exclusive, Cardo og G. Ry – hvor Noah ’40’ Shebib og Noel ’OVO Noel’ Cadastre naturligvis (i selskab med Chris Athens) har tilføjet the final touch.

På tracket etablerer Drake sig overlegent som en, der sidder på en trone, man umuligt kan få ham af: »Tired of beefin’ you bums, you can’t even pay me enough to react«, rapper han for eksempel. Alene titlen ‘Laugh Now Cry Later’ viser en above-it-all attitude, som Drake har opbygget det seneste årti.

Personligt undrer jeg mig over dette: Hvis tracket var blevet lavet for ti år siden, havde det så heddet ’Cry Now Laugh Later’? 

I stedet for et track med vægt på Drakes ‘gamle’ sentimentalitet får vi dog et letfordøjeligt nummer, der lyder langt væk af ’Trophies’ med samme triumferende horn – et nummer, hvor Drake desuden pointerer: »This shit is not a love song«.

Hvis samme tone kommer til at dominere hele albummet, virker det sandsynligt, at ’Certified Lover Boy’ er en titel med en ironisk bismag.

Lil Durk er med som gæst på singlen, men det kan undre, at et tungere drill-beat ikke er dominerende, når Drake inviterer en gæst med fra genrens amerikanske hovedstad, Chicago. Hvad betyder sådan en feature fra drill-rapperen Durk?

Drake har længe været fan af og samarbejdet med britiske drill-rappere som Headie One, og han har også lavet tracks med New Yorks nye drill-håb Sosa Geek og Fivio Foreign. 

Bliver ’Certified Lover Boy’ et sats på drill-genren som helhed? 

’Laugh Now Cry Later’ har en drill-gæst, men ingen drill-lyd. Og ’Certified Lover Boy’ lyder heller ikke så drill-agtigt. Mon Drake har i sinde at Drake-ificere drill? Det ville ikke være første gang, rapperen har taget en genre til sig, som var det hans egen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fra Lil Durk til rygter om Bruno Mars, Lil Wayne og Roddy Rich.

Et rygte har nemlig lydt, at den første single skulle have været et samarbejde med Bruno Mars. Det ville jo faktisk gå op med et flødeagtigt ’lover’-tema. Mon vi senere i albumforløbet får en single a la Bruno Mars’ og Cardi B’s ‘Finesse’?

I maj var Drake på besøg i sin tidligere mentor Lil Waynes radioprogram Young Money RadioHer insisterede de på at skulle i studiet straks. »Du har mit ord som en mand«, sagde Lil Wayne. Det er tre år siden, vi så mastodonterne på et nummer sammen; et remix af Jay-Z’s ’Family Feud’ på Waynes ’Dedication 6: Reloaded’. Mon de genforenes på ’Certified Lover Boy’?

Til slut er der Roddy Ricch. For efter udgivelsen af ’Dark Lane Demo Tapes’ hoppede Drake live på Night Owl Sounds Instagram styret af OVO Noel og OVO Mark. Her var en teaser – eller et leak om man vil – på et nummer, eftersigende med titlen ’In the Cut’, hvor den fremadstormende Compton-rapper Roddy Ricch havde smidt et vers.

Medvirker nogle – eller ingen – af ovennævnte kunstnere på ‘Certified Lover Boy’? Det vil tiden vise.

Udgivelsesdatoen

Det ville være synd at sige, at vi ikke er blevet opdateret løbende.

Først meddelte Drake i juni, at han var 80 procent i hus med ’Certified Lover Boy’. Så kom meldingen fra OVO Noel for en måneds tid siden, at hele 90 procent af pladen var færdig. Desværre var der bare den triste sidenote, at vi skulle »vente på de sidste ti procent«, som produceren skrev på Instagram.

Hvor lang tid tager det så at færdiggøre ti procent af et album? Det er vel relativt.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Egentlig havde Drake afsløret tidspunktet for udgivelsen via et Instagram-opslag i forbindelse med annonceringen af ’Dark Lane Demo Tapes’.

»Mit sjette studiealbum lander sommer 2020«, skrev han dengang. 

Nu har efteråret altså meldt sin ankomst, men vi kan trøste os med, at albummet (forhåbentligt) er lige på trapperne.

Hvilken – eller rettere – hvilke musikalske versioner af Drake bliver så præsenteret for os denne gang? Det er det helt store spørgsmål. 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af