Jeg har en teori om, hvorfor bangebuksen Drake ikke tør udgive sit næste album

Hvorfor bliver den canadiske superstjerne ved med at udskyde ’Certified Lover Boy’? Han er bange, tror Kristian Karl i kølvandet på sidste uges nye 'Scary Hours 2'-ep.
Jeg har en teori om, hvorfor bangebuksen Drake ikke tør udgive sit næste album
Drake. (Foto: PR)

KOMMENTAR. Drake må være den første rapper i verdenshistorien, der har udskudt en albumudgivelse på grund af en knæskade. Vi siger ikke, at sådan en ikke kan være ubehagelig, men come on: Den canadiske superstjerne er altså ikke fodboldspiller. Der er ingen grund til, at han ikke skulle kunne få udgivet albummet, der efter sigende jo er 90 procent færdigt.

Jeg mener, hvis Kanye West kunne indspille en sang selv om han havde kæberne syet sammen med ståltråd, så kan Drake da godt slæbe sig fra sofaen til hjemmestudiet på trods af, at han er blevet opereret i benet. Der må han altså lige vise lidt dedikation til sit erhverv.

Så ja: Jeg føler personligt, at undskyldningen om ondt i knæet lugter lidt af ’hunden har spist mine lektier’. Min teori er derfor, at der må være nogle helt andre årsager til, at rapperen ikke er klar til at udgive ’Certified Lover Boy’.

Jeg tror, han er bange for at udgive albummet. Det lyder måske skørt. Men hør mig lige ud.

Der er en del på spil med canadierens sjette soloalbum. Han har noget at bevise igen, for det er ikke kun på grund af knæskaden, at det halter lidt for Drake i disse år. Hans seneste store udgivelse var det lige lovlig lange dobbeltalbum ’Scorpion’ fra 2018, og før det fik vi ’Views’ i 2016, der heller ikke helt var den store klassiker, rapperen havde lovet. »Drake har nået toppen, men hans horisont har ikke udvidet sig mærkbart«, skrev vores anmelder dengang.

Begge de album blev reddet af en håndfuld geniale og nyskabende sange: På ’Views’ introduceredes vi for Tropiske Drake, der lavede dancehall og afrobeats på sange som ’Controlla’ og ’One Dance’. På ’Scorpion’ var det genren New Orleans bounce, der pludselig blev hevet ind på ’Nice For What’ og ’In My Feelings’. Det var genialt tænkt og fantastisk udført.

Men resten af de album var altså mere end en anelse monotone. De seneste år er rapperen begyndt at køre lidt i ring, og en vis mæthed har indfundet sig hos mig. Som min kollega Niels Jul Bruun skrev om ‘Certified Lover Boy’ i en Soundvenue-artikel i januar: »Drake udgiver så meget hele tiden, at det er svært at forestille sig albummet som andet end bare det næste i rækken af tilsyneladende uendeligt Drake-materiale«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den Drake-mæthed, der er ved at snige sig ind rundt omkring, tror jeg, at rapperen selv er bevidst om. For hvis der er én ting, verdensstjernen er god til, så er det at analysere sig selv, musikscenen og sin popularitet.

Det er ikke tilfældigt, at han har lovet, at ’Certified Lover Boy’ bliver kortere end de forrige værker. Det skyldes selvfølgelig, at han godt ved, de tidligere album er blevet kritiseret for at være for lange. Jeg tror derfor, at Drake ved, han er nødt til at give os noget bedre denne gang. Og jeg tror, det er derfor, han trækker tiden.

Nu har rapperen således for tredje gang på tre år givet os en udgivelse, der samtidig ikke er et rigtigt album. Først kom en samling ældre sange i form af ’Care Package’ i 2019, sidste år landede der så et mixtape med en masse gæster (’Dark Lane Demo Tapes’), og i fredags har vi fået en tre sange kort ep med titlen ’Scary Hours 2’.

Den udgivelse kommer – det tør jeg allerede sige nu – ikke til at redefinere vores forestilling om kunstneren Drake. Der er en del klassisk rap og knap så meget sang samt et par nye flows. Gæsterne, Lil Baby og Rick Ross, er begge folk, der har lavet sange med canadieren før.

Der er knap så meget på spil her, og det kendetegner faktisk alle de tre udgivelser, Drake har sluppet siden ‘Scorpion’. De føles alle som en slags fribilletter for rapstjernen: Hvis de hitter, er det fedt. Hvis ikke, så pyt, for det var jo ikke ‘Det Store Album’. De bliver ikke dissekeret på samme måde som et album, og der er ikke de samme forventninger.

Men derfor er de mindre udgivelser heller ikke dem, Drake i sidste ende bliver målt på. Det gør han på sine album. Det ved han også godt – og mon ikke det er derfor, han tøver med at udgive ‘Certified Lover Boy’.

Nu kan han dog snart ikke trække den længere og spise os af med opsamlinger, mixtapes og ep’er. Han må ryste frygten af sig og udgive det album. Selv hvis der kommer endnu en knæskade i vejen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af