Ugens Top Tracks: To rappere har det perfekte modsvar til dem, der mener, at deres musik er rettet mod hvide lyttere

Top Tracks tog påskeferie sidste uge, men det har den gode musik ikke gjort. Vi giver dig derfor her et overblik over de bedste nye numre fra de sidste to uger.
Ugens Top Tracks: To rappere har det perfekte modsvar til dem, der mener, at deres musik er rettet mod hvide lyttere
Redveil. (Foto: Erika Goldring/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Redveil feat. Jpegmafia ‘Black Enuff’

De skæve hiphopskikkelser Redveil og Jpegmafia har store hvide fanskarer.

I det hele taget har eksperimentalrap ry for at tiltrække hvide publikummer, selv om scenens stjerner – Death Grips, Earl Sweatshirt, Billy Woods, Moor Mother, Clipping og så videre – typisk gør meget ud af at besynge netop deres perspektiv som sorte mennesker i et system bygget op omkring hvid overmagt.

Redveil og Jpegmafia svarer igen på disse kritikere, der mener at deres fanskarer – og i forlængelse deres musik og dem selv som kunstnere – ikke er sorte nok.

Efter denne eksplosive sang, der er lige dele sarkasme og aggression, er det nok de færreste, der tør brokke sig over Peggy og Redveil længere.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lil Yachty ‘Strike (Holster)’

Mumblerap-ikonet Lil Yachty begik tidligere i år karrierens mest uforudsete venstresving, da han med albummet ‘Let’s Start Here’ kastede sig over abstrakt psychrock – og endda gjorde det overraskende godt! Med ‘Strike (Holster)’ er vi ovre i noget mere arketypisk hiphop, men stadig med nogle småpsykedeliske synths i lydbilledet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

First Flush ‘I din bil’

Det har været vildt at bevidne First Flushs transformation fra avantgardistiske autocroon/folkrock/smadder-eksperimentalister til nogle af danmarksmestrene i ørefængende poprock. ‘I din bil’ sammenligner de selv med Coldplay af alle bands, men der er noget om snakken, og vi glæder os til flere melodiøse toner, når de 6. oktober udgiver albummet ‘Årene’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Yaeji feat. Enayet ‘Michin’

Yaejis debutalbum ‘With a Hammer’ er overordnet ikke så voldeligt som titlen antyder, men på ‘Michin’ slipper den koreansk-amerikanske producer sine hæmninger. Nu har hun fået nok, og hun skal bare smadre det hele. Tunge 808-trommer, skærende vokalproduktion og et hektisk væld af lyde står i kø for at skabe albummets mest støjende lytteoplevelse.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Debbie Sings ‘Wish Upon A Star’

Du har hørt hyperpop. Du har måske endda hørt hyperrock. Men hvad med hyper-country? Det var, hvad vi fik serveret, da Debbie Sings blæste os bagover med linedance-rave under hendes Vegas Udvalgte-koncert.

Nu er nummeret endelig udkommet, og det er lige så skrupskørt, charmerende og über-oprigtigt, som vi huskede det.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

First Hate ‘Run Down Love’

En pressemeddelelse siger at First Hates seneste single handler om »mænd, der elsker med mænd i parker«. Og som vi allerede har bevidnet én gang denne uge, er det tit en euforisk oplevelse at mærke queer-kærlighed blive sat fri og få mulighed for at blomstre.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Blikfang ‘Vær dig selv’

Vi ser frem til Blikfangs kommende ep, hvor den kommer til at stå på masser af finurlig, upoleret og sprælsk new wave. Duoen har netop delt titelnummeret derfra, og det er lige præcis den slags hook-befængte og skæve sangskrivning, vi elsker gruppen for. Ep’en udkommer senere dette forår.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Barselona ‘Real Love’

Barselona er tilbage efter 2,5 års stilhed (hvis vi lige ignorerer et vist Artigeardit-samarbejde), og de vælger en tyk, tætpakket synthwave-lyd, der klinger lige dele af ‘Drive’-soundtracket og The Weeknds ‘Dawn FM’ – naturligvis tilsat Barselonas særegne rockstjerne-attitude.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Drake ‘Search & Rescue’

Drake er tilbage i det moody, mørke hjørne, han har mestret så mange gange. Her længes han efter nogen, der kan befri ham fra sine kvaler – og måske er det Kim Kardashian, at dømme efter hvordan hun bliver samplet. Nummeret har desuden Lil Yachty i producerstolen, hvis vi lige skulle være i tvivl om, at han er på toppen i år.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mic ‘Hvordan Endte Det Sårn’

Mic har siddet i producerstolen for kunstnere som Artigeardit, Node og Omar, men nu er han selv aktuel som rapper. På første single fra hans kommende ep ‘Intet Er Så Skidt Det Ik Er Godt For Noget’ ser han tilbage på sin opvækst og reflekterer over, hvordan han er kommet frem.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jessie Ware ‘Begin Again’

Jessie Ware har skudt en rigtig flot dansevideo til denne mildt samba-inspirerede disco-banger, og det skal du selvfølgelig ikke snydes for. Så videoen står ovenfor.

Men ligesom de gamle disco-klassikere, så lyder det allerbedst, når groovet får godt med plads til at udfolde sig. Så hvis du blot skal lytte til sangen, anbefaler vi i stedet albumudgaven på fem et halvt minut eller endda den ekstra lange 12-tommers-udgave på otte minutter! Jessie Ware udgiver albummet ‘That! Feels Good!’ 28. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fivio Foreign ‘Hot Sauce’

Pistol-adlibs står i kø over det her buldrende drillbeat, hvor Fivio Foreigns hårdkogte vokal er ekspressiv som sjældent før. Omkvædet er relativt køligt, nærmest som om han bruger det til at lade op, så han kan gå totalt amok på versene.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

King Krule ‘Seaforth’

King Krule-albummet ‘Man Alive!’ har nu over tre år på bagen. Det er tid til en opfølger, og heldigvis synes King Krule det samme. 9. juni udgiver han ‘Space Heavy’, og smagsprøven ‘Seaforth’ er en rigtig behagelig og tænksom dosis indierock, hvor Krules karakteristiske vokal skaber godt med stemning.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

When Saints Go Machine ‘Gone’

When Saints Go Machine er efterhånden dansk electropops grand old men, men de nægter at hvile på laurbærene. De har netop annonceret, at vi 9. august kan vente et nyt album fra dem ved navn ‘Rosy’, og som singleforløber har de delt den klubmelankolske ‘Gone’, hvis drop sætter godt gang i dansefødderne. Samtidig har de annonceret koncerter på Train 24. november og Den Grå Hal 25. november.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

CXCX Chu Chu ‘Medicine’

Vi afslutter denne omgang Top Tracks med danske CXCX Chu Chu, der har smidt en ny dobbeltsingle på gaden. Vi er særligt vilde med b-siden, hvor hun veksler så ubesværet mellem neosoulede r’n’b-fraseringer og deciderede hiphopflows, at man næsten ikke mærker hvor vidt vokalen spænder.

Følg vores ugentligt opdaterede Top Tracks-playliste på Spotify:

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af