Roskilde Festival: Publikums bedste koncerter – og de største skuffelser

Roskilde Festival er slut. Hvilken koncert gjorde størst indtryk? Og var der nogen, som skuffede? Vi har bedt publikum om at dele deres lav- og højdepunkter.
Roskilde Festival: Publikums bedste koncerter – og de største skuffelser
Publikum til Kesi på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)
Foto: Sophus Wolf/Soundvenue

Jibriil Mohamed Ali
»Den bedste koncert var Burna Boy. Eller D1ma! Han var fantastisk, har aldrig hørt om ham før, men han var virkelig imponerende. Produktionen, lydkvaliteten, showet og lyset var fantastisk. Hans musik var euforisk og atmosfærisk.

Synes generelt det meste har været virkelig godt, men Busta Rhymes var lidt skuffende. Lyden var skrald.«

Foto: Sophus Wolf/Soundvenue

Ericca Turay
»Bedste koncert i år var Lil Nas X. Han var rigtig god, det var et sindssygt sceneshow. Jeg er ellers ikke så stor fan af musikken.

Og så hørte jeg Burna Boy, jeg er kæmpe fan, og det er helt vanvittigt, hvor meget afrikansk musik, der er kommet ud nu. Det betyder rigtig meget for mig, for jeg er selv fra Afrika. Hans orkester og kor er også virkelig gode.

Den største skuffelse var Busta Rhymes, det var sindssygt dårligt. Det var meget amerikaniseret, det var som om man var på en dårlig klub, hvor man hørte to sekunder af en sang og lige kom i mode, og så var det »Yo wassup I gotta shout out to this hokus-pokus guy …««

Foto: Sophus Wolf/Soundvenue

Mille
»Min bedste koncert var Rina Sawayama. Hun er bare helt vildt sej og havde helt vildt mange fede outfits med. Hun havde en lasso på scenen og var bare en popgudinde. 

Den største skuffelse var Kesi. Jeg var der mest for crowden, men jeg blev bare ikke fanget af det.«

Foto: Sophus Wolf/Soundvenue

Laura Leander
»Bedste koncert var 100 procent Kesi. Jeg elsker Artigeardit og tissede seriøst lidt i buskserne, da han gik på. Jeg så det med min søster, der også er kæmpe Kesi-fan, så det var klart den smukkeste og bedste oplevelse. 

Busta Rhymes var nok den dårligste koncert, jeg har set i hele mit liv. Han var totalt elendig. Jeg følte, at det var ham hype-manden, der havde hele showet, og det der med at starte en sang og så stoppe den efter 30 sekunder – det er jo irriterende for alle.«

Foto: Sophus Wolf/Soundvenue

Alba
»Den bedste koncert var 100 procent Rosalía. Hun formår stadig at være meget personlig i sit produktionsudtryk, det er bare sådan lækkert, opbyggende og unikt. Hun er troværdig som performer og musiker, og så kan hun holde en fest kørende og lave enormt ørehængende sange.

Jeg blev lidt skuffet over 070 Shake, fordi hun hele tiden opfordrede til moshpits. Det var sådan lidt 2012-agtigt. «

Foto: Sophus Wolf/Soundvenue

Martin Tangsgaard
»Lil Nas X var det bedste i år, fordi det var så gay! Unapologetically gay, jeg elskede at se alle de straight boys lose their minds, det var amazing. That’s what gay rights is about.

Største skuffelse var Christine and the QueensWeird-ass, abstract theater, didn’t connect with the crowd, it wasn’t the time and the place. Det var også sloppy af Glorilla at komme 30 minutter for sent, og da hun endelig kom, spillede hendes dj halvdelen af hendes set. Men shout-out til Marie, min bedste ven, der vandt twerking-konkurrencen (til koncerten, red.).«

Yifan Zhou
»Bedste koncerter i år var Rina Sawayama og Caroline Polachek. De er begge artister med en ekstrem høj artistisk integritet, og jeg føler, at de spillede hver deres koncert, som var det den sidste.

Den største skuffelse var måske Christine and the Queens. Fordi jeg havde forventet noget andet. Roskilde har fucket helt op med pr til den koncert. Det var egenligt et godt show, men folk kom og forventede noget helt andet, og det var rigtigt ærgerligt.«

Foto: Sophus Wolf/Soundvenue

Majse Marie Nørhald
»Lil Nas X var en kæmpe overraskelse, jeg havde ingen forventninger, og det var fucking fedt! Jeg synes også, at Girls In Airports var helt vildt fedt. Det var jazzet og lækkert og indadvendt.

Jeg var faktisk skuffet over Rosalía, det var en lidt usammenhængende koncert. Hun sang for meget til en fotograf og glemte, at der var publikum på.«

Foto: Sophus Wolf/Soundvenue

Caroline
»Jeg havde optur over Eee Gee og også Caroline Polachek. Der er ikke en finger at sætte på Polacheck. Jeg kunne mærke hendes personlighed, og alle var med.

Og Rosalía! Hun var så god og kæmpe credit for fedeste filmproduktion. Det var filmet, som var det en smooth kunstnerisk musikvideo, den film ville jeg gerne se igen, selvom jeg var til koncerten.

Største skuffelse var desværre Kendrick Lamar på grund af hans stage presence. Man manglende lidt kontakt. Selvfølgelig, præstationen, thumbs up, det lød, som om pladen spillede.«

Foto: Sophus Wolf/Soundvenue

Dennis Hursid
»Den største overraskelse var Afskum, det var fucking nice. Det var ikke, hvad jeg havde regnet med, og det var fuld smadder og lige min stil.

Den største skuffelse var Christine and the Queens. Det var fandme dårligt, han spillede ingen hits, og det var bare en mærkelig koncert, der ikke passede til viben klokken 01 på Orange.«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af