Ugens Top Tracks: Doja Cat er i sin rapper-æra – og hun lyder bedre end nogensinde

Vores liste over ugens bedste nye sange byder også på den største ørehænger fra Barselonas nye album og en Denzel Curry-banger, vi glæder os til at råbe med på, næste gang han spiller i Danmark.
Ugens Top Tracks: Doja Cat er i sin rapper-æra – og hun lyder bedre end nogensinde
Doja Cat. (Foto: PR)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Doja Cat ‘Balut’

Siden gennembruddet har Doja Cat været ude i noget af en transformation.

Det er næsten ikke til at huske, at den samme stjerne, der i 2018 opnåede meme-status med det virale hit ‘Mooo!’ (hvor hun rapper om, at hun er en ko) er den samme, der har toppet hitlisterne med sukkersøde disco-sange som ‘Kiss Me More’ og ‘Say So’. For slet ikke at snakke om afrobeats-ekskurser som hittet ‘Woman’.

Men det er ikke ofte nok, vi har fået lov til at høre Doja gøre det, hun gør bedst – nemlig at rappe. Hiphoppen er dog tilbage i fokus på den kommende plade ‘Scarlet’, hvis vi skal dømme efter de hidtidige singler ‘Attention’, ‘Demons’, ‘Paint the Town Red’ og nu ‘Balut’.

Disse sange har også alle det til fælles, at den voldtægtsanklagede producer Dr. Luke, der ellers står bag flere af Doja Cats største hits, ikke er krediteret. Så det føles som en meget bevidst afstandstagen fra pop-æraen.

Den kølige, overlegne ‘Balut’ er den mest underspillede af de hidtidige ‘Scarlet’-sange. Albummet udkommer 22. september.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bjørn ‘Lov mig’

Rapkometen Bjørn har tidligere gjort sig bemærket med duoen Ung-skab og via en collab-ep med Mas. Men nu er det på tide, at han slår sig fast som solotalent. Det sker 20. oktober med ep’en ‘Håbløs romantiker’, og herfra har han netop delt den poppede andensingle ‘Lov mig’, hvor han både rapper og synger fornemt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Helena Gao ‘God’s Favorite’

Da Helena Gao singledebuterede i 2020, skete det med en langsom, folksy artpop-sang om stalking. Hun har dog udvidet sin lyd en del, og der er skruet godt op for tempoet på den dansable electropop-skæring ‘God’s Favorite’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Offset ‘Fan’

Den tidligere Migos-rapper Offset er på vej med et nyt album ved navn ‘Set It Off’. Det udkommer 13. oktober, og da han annoncerede udgivelsen, delte han samtidig den her tunge trap-banger, hvor hans flow muligvis er stærkere end nogensinde.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Coco O. ‘Fertile Feelings’

Coco O. lod os vente mange år på ‘It’s A Process’, hendes første soloalbum efter Quadron gik fra hinanden. Heldigvis er opfølgeren ‘Sharing Is Caring’ kommet noget hurtigere. Vi er især vilde med sjæleren ‘Fertile Feelings’, hvor Coco vender komplekse tanker om moderskab.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Barselona ‘Lyse nætter’

Vi møder et genfødt popkunstner-fællesskab på Barselonas nye album, ‘Væbnet hjerte’. Et af de mest utvetydige poptracks er denne synth-orienterede ørehænger, der fra nu af vil konkurrere med selveste Alberte Winding om, hvilken melodi, du får på hjernen, når du hører titlten ‘Lyse nætter’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Denzel Curry feat. Kenny Mason ‘Sked’

»I don’t go to sleep without a glock by my bed« må være Denzel Currys bedste omkvæds-linje siden »My momma said ‘Trust no hoe, use a rubber’«. Vi glæder os allerede til at råbe den i en moshpit, næste gang rapperen spiller i Danmark.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Thea Dora ‘Rewired’

Kan man lave sukkersød electropop a la PinkPantheress herhjemme i lille Danmark? Ja, det kan man selvfølgelig. Men Thea Dora twister formlen en kende. Hør eksempelvis hvor tyk og æterisk, lyden bliver i omkvædet – nærmest, som om sangen for en stund bliver til et shoegaze-track.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mitski ‘My Love Mine All Mine’

Mitski er tilbage i topform efter det lidt skuffende ‘Laurel Hell’ fra sidste år. Det nye album ‘The Land Is Inhospitable and So Are We’ er fremragende, og et af højdepunkterne er denne ømme lille ballade, hvor Mitski fantaserer om at være lyset, der udgår fra månen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

First Flush ‘Tilbage for at bli’

De autotunede og poetiske avantgardister i First Flush har været på den danske indiescene i over et årti, men de fik et alvorligt gennembrud, da de gik en mere melodiøs vej med 2021-albummet ‘Fjorden’.

Den vej lader de til at fortsætte ud ad, og den ængstelige ‘Tilbage for at bli’ giver os derfor store forhåbninger til, når gruppen 6. oktober udgiver albummet ‘Årene’.

Følg vores ugentligt opdaterede Top Tracks-playliste på Spotify:

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mangler du mere ny musik? Gå på opdagelse i sidste uges Top Tracks her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af