Ugens Top Tracks: En af tidens allerdygtigste singer/songwriters er tilbage, og Waxahatchee er i topform

Vores liste over ugens bedste sange byder også på Lil Yachty i et indierock-samarbejde, Peso Pluma i disco-modus og et Jamie xx-track, som vi længes efter at opleve under en festival-nattehimmel.
Ugens Top Tracks: En af tidens allerdygtigste singer/songwriters er tilbage, og Waxahatchee er i topform
Waxahatchee. (Foto: Molly Matalon)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Waxahatchee feat. MJ Lenderman ‘Right Back to It’

En af vor tids allerdygtigste singer/songwriters er tilbage. Amerikanske Waxahatchee var aktuel i 2022 med sideprojektet Plains, hvor hun arbejdede sammen med Jess Williamson. Men hendes seneste soloudspil har snart fire år på bagen.

22. marts vender hun tilbage med albummet ‘Tigers Blood’, hvorfra singlen ‘Right Back to It’ er ude nu.

Sangen handler om et langvarigt romantisk forhold mellem to personer, der har været adskilt i noget tid – men så snart, de ser hinanden, falder de øjeblikkeligt tilbage i deres ellers svundne kærlighed. Hvilket jo nøjagtigt afspejler vores følelser over for Waxahatchee.

Sangens nærværende lyd kommer blandt andet frem takket være en forsigtig banjo og nogle ømme backingvokaler på omkvædet. Disse backingvokaler kommer fra MJ Lenderman, der de seneste år har gjort sig bemærket som guitarist i rockbandet Wednesday, men som altså også har en hæderlig solokarriere i gang. Men nummeret brillerer som altid først og fremmest ved Waxahatchees eminente sangskrivning.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Erika de Casier ‘Lucky’

Efter et år som sangskriver for internationale megahits er dansk-portugisiske Erika de Casier vendt tilbage til sin solokarriere, hvor æteriske r’n’b-vokaler møder skrattende elektronisk musik. ‘Lucky’ er første single fra albummet ‘Still’, der udkommer 21. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Thea Dora ‘Collected’

‘Collected’ har en snært Charli XCX, en snært PinkPantheress og en aura af internationalt glamour i form af assistance fra Mø-produceren Ronni Vindahl. Men samtidig har singlen en kradset DIY-æstetik og en impulsiv umiddelbarhed. Thea Dora er noget af det mest spændende nye, der sker i Danmark lige nu.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jamie xx ‘It’s So Good’

Kom nu, danske festivaler! Book Jamie xx! Vi har fortjent at høre ham slippe ‘It’s So Good’ løs over for et stort udendørspublikum sent om natten.

Og til Jamie: Er det ikke snart på tide med en opfølger til dit fantastiske 2015-album?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

They Hate Change ‘Wallabees & Weejuns’

Det tidligere nævnte Erika de Casier-album ‘Still’ kommer til at byde på en feature fra den eksperimenterende hiphopduo They Hate Change. Og de er altså brandvarme for tiden. Hør blot denne hektiske forløber for deres ep ‘Wish You Were Here…’, der lander 26. januar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Østen ‘Regn’

Du har nok allerede lyttet til artpop-smeden Østen, uden at du ved det. Han fik lov til at assistere som producer og sangskriver på album som Artigeardits ‘Længe leve’ og Barselonas ‘Væbnet hjerte’, og den samme soniske finesse kan tydeligt høres på hans første soloudspil.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kali Uchis feat. Peso Pluma ‘Igual Que Un Ángel’

Roskilde-aktuelle Kali Uchis har netop udgivet albummet ‘Orquídeas’, og vi kan anbefale at feste løs til hele skiven. Men især denne disco-banger er charmerende – og den viser nye sider af sidste års helt store gennembrudsstjerne.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bad Gyal & Anitta ‘Bota Niña’

Hvis du hellere vil danse til reggaeton denne uge, så kig mod Bad Gyal & Anitta. De to stjerner får det bedste ud af hinanden i denne banger, der lander på Bad Gyals kommende album, ‘La Joia’, når det udkommer 26. januar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Faye Webster feat. Lil Yachty ‘Lego Ring’

Vi troede, at Lil Yachty var vendt tilbage til hiphoppen efter sidste års psychrock-odysse. Men han vil øjensynligt have en fod i begge lejre, for rock-Yachty regerer på dette samarbejde fra Faye Webster-albummet ‘Underdressed at the Symphony’, som udkommer 1. marts.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

21 Savage ‘Sneaky’

Året er startet med et nyt album fra 21 Savage, og på ‘Sneaky’ får han lov til at vise sig fra sin allerbedste side. Kølig, semi-pissed off levering og et hook, der øjeblikkeligt sidder fast – blandt andet takket være en brummende nynnen, der lidt klinger af den ligeledes albumaktuelle Kid Cudi.

Følg vores ugentligt opdaterede Top Tracks-playliste på Spotify:

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mangler du mere ny musik? Så gå på opdagelse i sidste uges Top Tracks.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af