Årets første Top Tracks: Her er de bedste sange fra juleferien og det nye år

Vores liste over juleferiens bedste sange byder på to gange Lamin, en soundtrack-sjæler fra Eee Gee og nyt fra sidste års største gennembrud.
Årets første Top Tracks: Her er de bedste sange fra juleferien og det nye år
Eee Gee. (Foto: Niklas Adrian Vindelev)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Eee Gee ‘Snowdrop’

‘Afdeling Q’-filmatiseringerne genopstartes i år i en ny udgave, og Eee Gee har lavet en sang til ‘Den grænseløse’, den første film i den nye serie. ‘Snowdrop’ er Eee Gee-melankoli, når det er bedst, og musikvideoen er AI-genereret med udgangspunkt i filmens univers.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

First Hate ‘Down The Rabbit Hole (All That I Like)’

I 2022 gjorde First Hate comeback med albummet ‘Cotton Candy’, og sidenhen har der ikke været nogen stopklods for den danske synthpop-duo. Der går lidt Hot Chip i den på denne seneste dansable klubbanger fra deres hånd.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Carmon feat. Jamaika ‘Glem det’

Nu, hvor vi er i det dansable, så omfavner Jamaika virkelig sin nye (meget D1ma-klingende) klub-identitet. Dynamikken mellem hans melodiske levering og Carmons mere hårdkogte rapflow gør, at ‘Glem det’ er fængende fra start til slut.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Peso Pluma feat. Junior H & Oscar Maydon ‘Rompe La Dompe’

Sidste års helt store hitlistehistorie var den pludselige succes for regional mexicansk musik, hvor Peso Pluma utvetydigt var det største navn. Den unge hitmager har øjensynligt ingen planer om at skrue ned for tempoet her i 2024, som han starter stærkt ud med triumferende trompeter og en tekst om penge og cigarer i lange baner.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kundo feat. Lamin ‘North Face’

Videoen til ‘North Face’ starter med en disclaimer om, at det altså ikke er en reklame. Kundo og Lamin er bare så oprigtigt glade for North Face-tøj, at man godt kunne tage fejl. Mon tilstedeværelsen af en blockbuster-hitmager som Lamin kan betyde, at Kundo får sit gennembrud?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

A.G. Cook ‘Silver Thread Golden Needle’

Det indflydelsesrige electropop-label PC Music blev lagt i graven ved udgangen af 2023. Stifteren A.G. Cook har nu smidt sin første post-PC-sang på gaden – og det er ti minutter af det mest euforiske progressive elektroniske musik, man kan drømme sig til.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lamin ‘Maneuver Freestyle.mp3’

Lamin har været en produktiv herre her over årsskiftet. Hvis du primært kender ham for catchy poprap, så skylder du dig selv at høre hvor stærke hans tekster kan være, når det er den klassiske beats/bars-disciplin, der er i fokus, som det er på ‘Maneuver Freestyle.mp3’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bad Moves ‘New Year’s Reprieve’

Julesange har vi nok af, men der er ikke nok nytårssange. Rockgruppen Bad Moves har endelig fundet en sang, du kan spille side om side med Mø, U2 og Abba, og så er den endda første smagsprøve på et nyt album fra gruppen. De beskriver selv sangen som »pessimistisk« i en pressemeddelelse, men der er altså også en vidunderlig varme over den.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lil Uzi Vert ‘Red Moon’

‘Red Moon’ udkom samtidig med, at Lil Uzi Vert endnu en gang understregede sin intention om at stoppe med at lave musik. De vil åbenbart hellere lave dametøj. Denne emorappede skæring fra ‘Luv Is Rage 3’ tyder dog på, at Uzi stopper på toppen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Gilli feat. Sivas ‘Kompliceret’

Gilli fejrede indgangen til det nye år ved at føje tre nye sange til ‘Kiko Club’. En højtgearet og ængsteligt skrigende Gilli står her over for en mere kølig, tænksom Sivas, der dog mod slutningen af sangen også lyder, som om han er på tærsklen til at knække.

Følg vores ugentligt opdaterede Top Tracks-playliste på Spotify:

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mangler du mere ny musik? Så gå på opdagelse i sidste Top Tracks fra 2023.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af