Ugens Top Tracks: Lad os lige snakke om debutsinglen fra det danske raptalent Faza

Vores liste over ugens bedste nye sange byder også på en elektronisk producer i samarbejde med en klassisk komponist og en tidlig kandidat til årets bedste åbningslinje.
Ugens Top Tracks: Lad os lige snakke om debutsinglen fra det danske raptalent Faza
Faza. (Foto: Mark Busch)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Faza ‘4Life’

Lad os lige snakke om den der vibrato, der emmer af nervøsitet over for de hårde vilkår, han er placeret i. Lad os snakke om det der melodiøse flow, der placerer sig et eller andet sted i grænselandet mellem hiphop og r’n’b. Lad os snakke om, at det tilhører et talent, der kommer ud af det blå.

Alle de ord kunne man skrive om Jamaika, da han udgav debut-ep’en ‘SxB på fri fod’, hvorfra især tracket ‘Blodskudt’ øjeblikkeligt rev fat i sjælen. Men de passer faktisk også på Fazas debutsingle ‘4Life’, der rammer den stemning virkelig godt – bare opdateret til et 2024-klima.

Samtidig har Fazas stemme noget varme, der minder om amerikansk r’n’b, især af den mere hiphoppede slags. Faza nævner via en pressetekst selv inspirationskilder som Drake, PartyNextDoor, Frank Ocean og Bryson Tiller, men der er også meget Ty Dolla Sign over, hvordan han selvsikkert ved, at han er the shit.

Det bliver spændende at se, om hans øvrige materiale er af lige så høj kvalitet, og hvorvidt han kan få det til at fungere i en livesetting, når han 26. januar skal optræde som en del af årets omgang Vegas Udvalgte.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvor Er Skygge ‘Konstellationer’

Stortalentet Hvor Er Skygge har hidtil leget både med småstøjende indierock og æterisk drømmepop, og nu går han simpelthen house-vejen. Med den dansable ‘Konstellationer’ har han desuden annonceret, at han udgiver debutalbummet ‘Sommetider evig forårsregn’ 1. marts.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Artigeartit & Lamin ‘Sent’

Dansk hiphop har stadig ikke fået nok af herrekor. Det kan altså også bare få gang i et crowd. Måske er det netop derfor, ‘Sent’ udkommer som en optakt til, at Artigeardit og Lamin om et par måneder spiller fælleskoncert i Royal Arena.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Smerz & Allina ‘My Producer’

Er det bare os, eller er der et fedt electroclash-revival over den nye sang fra Smerz? Den rapkæftede banger er udgivet i samarbejde med en fiktiv popstjerne ved navn Allina, som Smerz selv står bag. Smerz udgiver Allinas selvbetitlede debut-ep 1. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nia Archives ‘Crowded Roomz’

Ensomhed har sjældent fået så meget gang i danseskoene, som det gør på jungle-sjæleren ‘Crowded Roomz’. Oven på Nia Archives flotte O Days-optræden sidste år vil vi gerne se hende spille denne nye single på en dansk 2024-festival.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jlin feat. Philip Glass ‘The Precision of Infinity’

Jlin fik sit gennembrud som en del af Footwork-bølgen, men hendes elektroniske toner er kun blevet mere avantgardistiske med tiden. Hendes seneste single er et overdådigt samarbejde med den klassiske komponist Philip Glass, og der vanker mere fra samme skuffe, når albummet ‘Akoma’ udkommer 22. marts med bl.a. Björk på gæstelisten.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Icewear Vezzo ‘Pouring Wok’

»I like pouring wok, and I like fucking hoes that like to fuck a lot«. Der har vi jo allerede en tidlig kandidat til årets bedste åbningslinje. ‘Pouring Wok’ er kølig Detroit-trap, når det er bedst, uden nogen dikkedarer, men med stærk levering hele vejen igennem.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ilma ‘Get to Know Me’

Faza er ikke den eneste Vegas Udvalgte-aktuelle kunstner, der lader op disse dage. Ilma, der ellers udgav sit debutalbum for få måneder siden, er allerede klar med en ny single, og hendes skælvende stemme formår at få hårene til at rejse sig.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Chelsea Wolfe ‘Everything Turns Blue’

Når vi er ved gåsehud, er der ikke mange, der fremkalder dem bedre end drømmegoth-stormesteren Chelsea Wolfe. Hun spiller på dette års udgave af Copenhell, men at dømme fra singler som den bragende ‘Everything Turns Blue’ bliver det kommende album ‘She Reaches Out to She Reaches Out to She’ et af hendes mere elektronisk orienterede.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

BoaBoa ‘Boy, Empty’

Otto Høgh, Amma Raastoff og Oscar Bjerrehuus udgør tilsammen den elektroniske trio BoaBoa, der denne uge har ep-debuteret med ‘First Encounter’. Især tracket ‘Boy, Empty’ gør indtryk med sin kolde klublyd og sin fængende popmelodi.

Følg vores ugentligt opdaterede Top Tracks-playliste på Spotify:

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mangler du mere ny musik? Så gå på opdagelse i sidste uges Top Tracks.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af